کارگروه دولت برای تدوین ساز وکار مراقبت از کودکان در فضای مجازی
گوشه چشم – عیسی زارعپور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در یادداشتی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی نوشت: امروز در کنار برادرم یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش میزبان فعالان زیستبوم کودکونوجوان در فضای مجازی، از اپراتورها و فراهمکنندگان زیرساختهای ارتباطی گرفته تا توسعهدهندگان نرمافزار، از ارائهدهندگان برنامههای کاربردی گرفته تا سکوهای پخش محتوا، از تولیدکنندگان محتوا گرفته تا نمایندگانی از بخشهای حاکمیتی چون صدا و سیما و وزارت ارشاد بودیم.
وی افزود: نگاه دولت سیزدهم به فناوری اطلاعات فرصت محور است و به دنبال آن است تا حداکثر استفاده را از این فناوری برای بهبود کیفیت زندگی مردم به عمل بیاورد. در کنار این نگاه فرصت محور، مصمم هستیم با همراهی همه کارشناسان و فعالان در این زیستبوم، پاسخگوی دغدغه به حق والدین در خصوص نگرانی حضور فرزندانشان در فضای مجازی باشیم. برای این کار از مشورت همه فعالان در این حوزه بهره میبریم.
وزیر ارتباطات ادامه داد: در نشست امروز نمایندگان اغلب فعالان در این زیستبوم حضور داشتند و از برنامهها و فعالیتهایشان در این حوزه گزارش دادند. دشواریها و مشکلات را هم گفتند. انصافا کارهای موثر و کاربردیای انجام دادهاند که در تحقق اهداف ما برای مراقبت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی و ایجاد یک محیط سالم، ایمن، مفید و تعالی بخش در این فضا برای آنان موثر خواهد بود. برخی از دستاوردهای گفته شده بسیار کاربردی هستند اما تاکنون کمتر درباره آنها اطلاعرسانی شده است.
وی تاکید کرد: در دولت و در کارگروهی متشکل از وزرای ارتباطات، آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی، صدا و سیما و مرکز ملی فضای مجازی درباره تدوین ساز و کارهای موثر برای مراقبت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی مصمم هستیم. تقسیم کار ملی صورت گرفته توسط شورای عالی فضای مجازی در این خصوص (مصوبه شماره ۷۱ شورا در خردادماه سال جاری) نیز راهگشا خواهد بود. با به نتیجه رسیدن مشورتها به زودی راهکارهای مورد نیاز والدین را رونمایی و اطلاعرسانی میکنیم. نظر شما هم مهم است.
دستورالعمل رعایت حقوق و کرامت زندانیان به زودی ابلاغ میشود
رئیس سازمان زندانها با اشاره به دستورالعمل رعایت حقوق و کرامت زندانیان، گفت: این دستور العمل آماده شده و به زودی ابلاغ میشود.

به گزارش خبرگزاری فارس، غلامعلی محمدی رئیس سازمان زندانها درباره حفظ کرامت زندانیان، اظهار کرد: ما باید بر اساس آموزه های دینی به زندانی صرف نظر از جرم، میزان مجازات، جنس و سن آنها نگاه کنیم. این تکلیف بر زندانبان ها است که کرامت و حقوق آنها را رعایت کنند.
رئیس سازمان زندانها تصریح کرد: دستورالعمل کرامت شامل همه زندانیان است.
محمدی درباره نگاه ویژه این دستورالعمل به بانوان، بیان کرد: دستورالعمل رعایت حقوق و کرامت زندانیان نگاه ویژهای به این دسته از مددجویان دارد.
وی ضمن اشاره به تسهیلات اعطای مرخصی به بانوان گفت: برای بانوان در چارچوب این آییننامه و مقررات تسهیلات ویژه ای دیده شده است.
رئیس سازمان زندانها افزود: به دنبال این هستیم تا با همکاری قوه قضاییه از تاسیسات نوین کیفری در آیین دادرسی و قانون مجازات مانند تعلیق مجازات نظام نیمه آزادی برای آزادی زندانیان بهره بگیریم.
برگزاری جلسه قرارگاه آسیب های اجتماعی تهران
هفتمین جلسه قرارگاه آسیب های اجتماعی تهران به ریاست علیرضا زاکانی شهردار تهران برگزار شد.
به گزارش ایسنا،علیرضا زاکانی در هفتمین جلسه قرارگاه آسیب های اجتماعی پایتخت با محوریت معتادان متجاهر صبح امروز برگزار شد، گزارشی از آخرین اقدام های انجام شده در مدیریت شهری پایتخت در بحث آسیب های اجتماعی و معتادان متجاهر ارایه کرد و گفت: در بحث آسیب های اجتماعی با محوریت معتادان متجاهر، جلسات مستمری در ۷ منطقه درگیر در بخش معتادان متجاهر برگزار شده است و مدل و چهارچوب کار مشخص شده است و در بخش مکان یابی به شفافیت رسیدیم و در حال توسعه ۴ نقطه هستیم.
زاکانی با تاکید مجدد بر این نکته که در ۷ منطقه درگیر نقشه راه استخراج شده است، ادامه داد: در بخش تامین نیروی انسانی و ناظر به بسته های تبلیغی جهت آگاهی بخشی شهروندان لازم است اقدام های مناسب انجام شود تا مردم نیز پای کار بیایند.
در ادامه این جلسه درباره مسائلی از جمله نقش دستگاه ها در غربالگری، جمع آوری معتادان متجاهر، تفکیک و دسته بندی معتادان از جمله صغر و کِبَر سن، حل مشکل قانونی منع پذیرش معتادان بالای ۶۵ سال و اتباع، تعیین و احصاء ظرفیت مراکز دستگاه های متولی در نگهداری معتادان متجاهر، تغییر کاربری گرمخانه های تحت مدیریت شهرداری تهران، تعیین تکلیف دستفروشان و زباله گرد در مناطقی مانند شوش و مولوی و… از سوی نمایندگان دستگاه های متولی در بخش حل آسیب های اجتماعی ارایه شد.
بنا براعلام سایت شهر، در این جلسه علاوه بر فرماندار تهران، نمایندگانی از دستگاههای مختلف از جمله استاندار تهران، ستاد مبارزه با مواد مخدر، بهزیستی استان تهران، سازمان زندان های کشور، دادستان تهران، پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ و دادگستری استان تهران حضور داشتند.

جام ملتهای آسیا هدف بعدی بانوان فوتبالیست ایران است. در روزهایی که فشار تمرینات شاگردان مریم ایراندوست افزایش یافته، دختران ملیپوش هم تمرین میکنند تا از اعتبار فوتبال بانوان ایران در قاره کهن دفاع کنند و هم با کمک به هموطنان نیازمند مسئولیت اجتماعیشان را انجام میدهند.
حضور معاون بانوان رئیسجمهور در تمرینات تیم ملی زمان خوبی بود برای انجام یک کار فرهنگی حساب شده؛ در آخرین روزهای اردوی تیم ملی بانوان در تهران و درست زمانی که مسئولان به مرکز ملی فوتبال رفته بودند در اقدامی جالب و قابل تقدیر، اعضای تیم ملی برای حمایت از کمپین «بازی رو دست به دست کن»، عروسکهای خود را به کودکان نیازمند اهدا کردند.
کمک به هموطنان
دختران ملیپوش یک یا چند عروسک را با خود به تمرین آورده بودند تا بعد از جمع آوری آنها به دست کودکان مناطق محروم برسد. هر کسی هرچه در توان داشت انجام داد. یک نفر عروسک جناب خان آورده بود و دیگری عروسک فامیل دور و برخیها هم عروسک خرسی. از آنجا که میانگین سنی تیم ملی در این دوره پایین آمده، بچهها استقبال خوبی از این طرح فرهنگی کردند و حتی عروسکهای نو خود را هم هدیه دادند. البته فرقی هم ندارد، مهم اصل کار است و اینکه ملیپوشان برای مردم و جامعه خود ارزش قائل هستند. در روزهای سختی که خیلیها اسیر روزمرگی و مشکلات زندگی شدهاند، دختران فوتبالیست از باتجربهها گرفته تا دهه هشتادیها نشان دادند علاوه بر فوتبال و موفقیت در رویداد آسیایی پیشرو، حواسشان به کودکان نیازمند هموطن خود نیز هست.
طرحی برای کودکان
زیادهخواهی فوتبال همه را بدعادت کرده، ضمن اینکه در فوتبال ما سالهاست حاشیه بر متن چیره شده است و خلأ فعالیتها و برنامههای فرهنگی به شدت در این رشته پرهزینه احساس میشود، اما اینکه مسئولان دپارتمان مسئولیت اجتماعی فدراسیون برای اجرای یک برنامه فرهنگی و تشویق مردم به کمک به همنوعان تلاش کنند جای تقدیر دارد. با اینکه فوتبال پرهزینهترین رشته ورزش کشور محسوب میشود، اما بازده حداقلی این رشته چه در عرصه ورزشی و چه در عرصه فرهنگی و اجتماعی همواره محل بحث بوده است. به همین خاطر انتظار میرود شرایطی مهیا شود که همه آحاد جامعه از ظرفیتهای فوتبال بهرهمند شوند. فوتبال رشتهای اجتماعی است و نباید آن را تنها به چند تیم، یک تورنمنت و یک جام خلاصه کرد.
داستان از جایی شروع میشود که دپارتمان مسئولیت اجتماعی در فدراسیون جلساتی را با خیریههای بزرگ برگزار میکند تا از این طریق ظرفیتهای متقابل جهت مبارزه با فقر، آموزش، بهداشت سلامت، حفظ محیطزیست و مواردی از این دست مورد استفاده قرار بگیرند. برای رسیدن به این هدف، فوتبال باید در کنار نهادهای مردمی باشد تا اثرگذاری لازم را در جامعه داشته باشد. کمپین «بازی رو دست به دست کن» طرحی است که در آن عروسکهای نو یا کارکرده مردم جمعآوری میشود و به دست کودکان نیازمند میرسد، کودکانی که شاید تاکنون عروسک ندیده باشند.
به اعتقاد کارشناسان، بازی و استفاده از اسباببازی در شکلگیری شخصیت کودکان مؤثر است، به همین خاطر این کمپین روی بحث اسباببازی کودکان تمرکز کرده است. در این کمپین با همکاری چند سایت و نهاد از جمله کمیته ملی المپیک، عروسکهای اهدایی به مناطق محروم ارسال خواهند شد.
شاید خیلی از مردم عروسکهایی کار کرده و بلااستفاده داشته باشند، اما ندانند چطور میتوانند آنها را به دست نیازمندان برسانند. با مراجعه به این کمپین و ثبتنام در آن میتوان منتظر مراجعه دستاندرکاران طرح ماند تا بیایند و عروسکهای اهدایی را تحویل بگیرند. تاکنون تعداد زیادی از این عروسکها جمعآوری شده تا بعد از شناسایی کودکان هدف در اختیار آنها قرار بگیرد. وحید امیری، کاپیتان تیم ملی فوتبال نیز به عنوان سفیر این کمپین انتخاب شده است.
نقش تیم بانوان
کودکان زیادی در مناطق محروم منتظر رسیدن عروسکها و اسباببازیهای اهدایی هموطنان خود هستند. این طرح همچنان پابرجاست و مردم هنوز میتوانند در آن مشارکت داشته باشند. برای اطلاع دقیق از این موضوع گفتوگویی با احسان محمدی، سرپرست دپارتمان مسئولیت اجتماعی داشتیم تا بحث جمعآوری عروسک در اردوی تیم ملی بانوان را از او جویا شویم.
محمدی در اینباره میگوید: «تیم ملی بانوان به زودی به جام ملتهای آسیا اعزام خواهد شد. بر همین اساس تلاش کردیم از این موقعیت استفاده کنیم. با توجه به اینکه تیم بانوان بر طیفی از جامعه اثرگذار است و شاید خودشان هم عروسکهایی برای اهدا داشته باشند، سعی کردیم از طریق آنها این کمپین معرفی شود تا افراد بیشتری به این جمع اضافه شوند. تقریباً نزدیک به ۲۰۰ عروسک جمعآوری شد. هدف این کمپین خوشحال کردن کودکان فاقد عروسک و اسباببازی است.»
به گفته محمدی، این عروسکها تا قبل از سال نو به مناطق محروم ارسال خواهند شد: «قرار است این عروسکها تا قبل از عید به دست بچهها برسد. در تلاش هستیم تا اگر زمینه حضور تماشاگران در دو بازی پیشروی تیم ملی فوتبال مقابل عراق و امارات فراهم شود، از تماشاگران و خانوادهها بخواهیم همه با خود عروسک بیاورند. هیچ پایلوت مشخصی وجود ندارد و این کمپین شامل کل کشور میشود و از طریق خیریههایی که به این مسئله اشراف دارند انجام خواهد شد. فدراسیون فوتبال هم برای معرفی هرچه بیشتر کمپین تمام تلاش خود را میکند.»
مدیر زندان رجایی شهر گفت: از ابتدای سال تا کنون تلاشهای بی وقفه مددکاری ندامتگاه، توانست سرنوشتی متفاوت برای ۱۸ نفر از محکومان به قصاص را رقم زند و از چوبه دار نجات یافتند.

به گزارشگروه جامعه خبرگزاری آنا، اللهکرم عزیزی مدیر زندان رجاییشهر ضمن قدردانی از تلاشها و پیگیری های واحد مددکاری اظهار کرد: شغل مددکاری از جمله مشاغل سخت است که مددکاران برای حل مشکلات زندانیان از نیروهای بالقوه و امکانات موجود بهره مند میشوند.
وی خاطرنشان کرد: عفو و گذشت یکی از فضیلتها و منش نیک در رفتار و اخلاق انسانی است که میتواند ارزش و جایگاه واقعی خویش را به دست آورد؛ این مسئله به ویژه در سختیها مانند مجازات قاتلان خود را نشان میدهد.
مدیر زندان رجایی شهر از ماندگارترین اقدامات مثبت در عرصه اصلاح و تربیت را اقدام برای صلح و سازش و اخذ رضایت و گذشت اولیاء دم دانست.
عزیزی با اشاره به اینکه مددکاران بازوان اجرایی زندان هستند، افزود: تلاشهای مستمر این جهادگران از طریق کاهش آلام و فشارهای روحی و روانی مددجویان در برقراری امنیت مجموعه بر کسی پوشیده نیست.
براساس این گزارش، از تعداد ۱۸ محکوم به قصاص نفس، ۱۴ نفر با اخذ رضایت اولیای دم و پایان محکومیت به کانون خانواده بازگشتند.