برگزاری نشست مجازی «خانواده، سلامت اجتماعی و سالمندان»
انجمن علمی دانشجویی جامعهشناسی دانشگاه رازی جلسه مجازی با عنوان «خانواده، سلامت اجتماعی و سالمندان» را برگزار میکند.
این جلسه با تدریس و سخنرانی دکتر داریوش غفاری ـ دکترای جامعهشناسی، ۱۰ دی ماه ساعت ۲۰:۳۰ برپا میشود.
این جلسه با استفاده از اسکایروم برپا میشود و علاقهمندان میتوانند با استفاده از آدرس https://www.skyroom.online/ch/razi1399/sociology در آن شرکت کنند یا برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به شناسههای @Zhilamoo2000 و @mikaily79 پیام دهند.
طرح جدید ژاپنی ها برای کاهش خودکشیِ کودکان و نوجوانان در این کشور
در یک سال گذشته (۲۰۲۱) ۴۹۹ کودک و نوجوان ژاپنی خودکشی کرده و جان خود را از دست داده اند و این رقم نسبت به سال ۲۰۲۰ میلادی، ۲۵ درصد افزایش داشته است.
مشکلات خانوادگی، آزار و اذیت در مدرسه و ترس و نگرانی از آینده از جمله دلایل گرایش این شمار قابل توجه از افراد کم سنوسال به خودکشی در این کشور برآورد میشود.
در حالیکه برنامههای دولتی برای مقابله با این پدیده نگرانکننده عملا شکست خورده، جامعه مدنی طرحهای موازی را برای رویارویی با آن در پیش گرفته است. یکی از این پروژهها «آناتا نو ایباشو» نام دارد که از سوی گروهی از دانشجویان در توکیو اداره میشود.
«آناتا نو ایباشو» یک پلتفرم گوش کردن به درد دلهای کودکان، نوجوانان و جوانان زیر ۳۰ سال است.
کوکی اوزارو، یکی از بنیانگذاران این برنامه میگوید: در ژاپن از شما میخواهند کاملا خودکفا باشید. همین ماجرا هم درد دل کردن را عملی شرمآور کرده است. اگر کسی از مشکلاتش برای بقیه بگوید، این یک شکست به شمار میرود.
کوسامی یکی از هزاران قربانی خودکشی در ژاپن بود. مرگ وی در دوران نوجوانی و زیر فشارهای آزار و اذیت همکلاسیهایش در مدرسه، خودکشی او را به یک ماجرای رسانهای بدل کرد؛ ماجرایی که ۲۳ سال پس از روی دادنش، هنوز در خاطرهها مانده است.
در این طرح ابتکاری وقتی یکی از اعضای پلتفرم احساس ناراحتی خود را با دیگران در میان میگذارد، چراغ قرمز خطر در مرکز اداره برنامه روشن میشود. مثلا کوکی اوزارو به خبرنگاران نشان میدهد که وقتی یک کودک مینویسد: دیگر نمیخواهم به مدرسه بروم، چراغ قرمز روشن میشود. اعضای این طرح سعی میکنند با فردی که ناراحتی دارد، صحبت و از احتمال بروز خطر جلوگیری کنند.
سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، حامی تأمین اشتغال و ازدواج جوانان است
محمدجلال عباسی سابق انجمن جمعیتشناسی ایران با اشاره به تحولات باروری، فرزندآوری و الزامات آن در سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت عنوان کرد: سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، حمایت از زنان و مادران، تأمین اشتغال برای جوانان، تسهیل ازدواج وتأمین مسکن را که از عوامل مؤثر در کاهش میزان باروری هستند، هدف قرار داده است
عباسی گفت: افزایش باروری در این دوره زمانی ناشی از شرایط مقطعی و جبران تأخیر باروری بود به همین دلیل انتظار میرفت سطح باروری در سالهای بعد از آن، روند کاهشی داشته باشد. شواهد حاکی است از سال ۱۳۹۵ در اثر شرایط نامساعد اقتصادی وکرونایی میزان باروری کاهش یافت و در سال ۱۳۹۹ به حدود ۱.۷ فرزند رسید.
وی ادامه داد: افزایش سطح باروری به حد جانشینی و یا پیشگیری از کاهشِ بیشترِ باروری، مستلزم ایجاد شرایط تسهیل گر ازدواج و فرزندآوری و نهادینه شدن خدمات فرزندآوری است.
او اضافه کرد: الگوی سنی باروری در سالهای اخیر از الگوی زودرس فرزندآوری به سمت الگوی دیررس فرزندآوری در حال تغییر بوده است. با این حال، الگوی زودرس باروری در نقاط روستایی در همین مدت مشابه موجب افزایش باروری در این مناطق شد. البته این الگو تغییر خواهد کرد.
عباسی با تاکید بر اینکه تداوم، انعطافپذیری و سخاوتمندی در حمایت از فرزندآوری، رمز موفقیت برنامههای تشویقی است، گفت: اعمال سیاستهای دوستدار خانواده و حمایت از مادران برای ترکیب کار و امور خانواده، مشوق فرزندآوری است.
بیش از ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار مرگ و میر ناشی از ابتلا به کرونا
بر اساس آخرین گزارشات منتشر شده، مجموع مبتلایان به بیماری «کووید-۱۹» در جهان تاکنون به ۲۸۳ میلیون و ۲۳۷ هزار و ۹۱۲ نفر رسیده، مرگ پنج میلیون و ۴۳۱ هزار و ۴۴۸ نفر بر اثر این بیماری تأیید شده و ۲۵۱ میلیون و ۹۶۱ هزار و ۹۱ نفر از مبتلایان نیز تاکنون بهبود یافتهاند
آمریکا همچنان با بیش از ۵۴.۱ میلیون مبتلا و بیش از ۸۴۲ هزار قربانی در صدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید-۱۹ قرار دارد. هند با آمار بیش از ۳۴.۸ میلیون مبتلا پس از آمریکا در رتبه دوم جهانی به لحاظ میزان ابتلا قرار دارد و آمار مبتلایان به کووید-۱۹ در برزیل هم از ۲۲.۲ میلیون نفر فراتر رفته و در حال حاضر سومین کشور جهان به لحاظ بالاترین شمار مبتلایان است. همچنین پس از ایالات متحده، کشورهای برزیل با بیش از ۶۱۸ هزار و هند با بیش از ۴۸۰ هزار جانباخته، بالاترین آمار قربانیان کووید -۱۹ را در این فهرست جهانی گزارش دادهاند.
ایران با مجموع شش میلیون و ۱۸۸ هزار و ۸۵۷ ابتلا و ۱۳۱ هزار و ۴۷۴ مورد فوت ناشی از بیماری کووید-۱۹ در رتبه نهم در بین ۱۰ کشور دارای بیشترین آمار مبتلایان کرونا قرار گرفته است.
در حال حاضر در ۱۹ کشور، شمار مبتلایان از رقم سه میلیون نفر عبور کرده است و پس از ایالات متحده، هند و برزیل – که همچنان سه کشور رکورددار شمار مبتلایان در دنیا هستند – کشورهای انگلیس، روسیه، ترکیه، فرانسه، آلمان، ایران، اسپانیا، ایتالیا، آرژانتین، کلمبیا، اندونزی، لهستان، مکزیک، اوکراین، آفریقای جنوبی و هلند نیز بیش از سه میلیون مبتلا را ثبت کردهاند.