« ۱۵۷۰» سامانه تلفنی فوریتهای روانی اجتماعی دانشآموزان تهرانی
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به آغازبه کار سامانه تلفنی فوریتهای روانی اجتماعی دانش آموزان تهرانی گفت: ارائه خدمات از طریق این سامانه تلفنی میتواند بخشی از مشکلات جامعه هدف را که آینده سازان کشور هستند مرتفع کند.
به گزارش ایسنا،عبدالرضا فولادوند در مراسم افتتاحیه سامانه تلفنی فوریتهای روانی اجتماعی دانش آموزان، اولیاء و فرهنگیان شهر تهران با شماره ۱۵۷۰ (مرکز روانشناختی توحید) با بیان اینکه با تلاش و کوشش همکارانم در معاونت پرورشی امروز شاهد افتتاح این سامانه هستیم گفت: متاسفانه در جامعه هنوز مراجعه به مراکز مشاوره جا نیفتاده و نهادینه نشده است. ارائه خدمات از طریق این سامانه تلفنی میتواند بخشی از مشکلات جامعه هدف را که آینده سازان کشور هستند، مرتفع کند.
وی افزود: در این میان آنچه مهم است بررسی نیاز روز جمعیت هدف است. باید از راهکارها و حل مسائل با روشهای گذشته فاصله گرفته و با توجه به زیست بوم جدید که بخش عظیمی از نقشهای اجتماعی را تغییر داد و باعث شد نقش های اجتماعی بازتعریف شوند، لازم است یکبار دیگر مشکلات را مرور کرده و نیازهای روز جامعه هدف را به درستی تشخیص دهیم.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به ضرورت استفاده از تجربیات بین المللی برای مواجهه با مسائل ناشی از کرونا گفت: باید تلاش کنیم مهارت مقابله با آسیبهای اجتماعی را نهادینه کنیم.
وی ادامه داد: اکنون در فصل امتحانات قرار داریم و بعد از مدتها آموزش غیرحضوری قرار است امتحانات حضوری برگزار شود، به همین دلیل برخی خانوادهها و دانش آموزان دچار استرس شدهاند که ارائه مشاوره، پاسخ دادن به سوالات و دغدغههای آنها از نان شب هم برای این خانوادهها واجبتر است.
فولادوند تاکید کرد: باید تلاش کنیم نیروی انسانی آینده را از بلیات و آفات در امان بداریم و اتفافات خوبی رقم بزنیم. امروز با تلاش و کوشش، مرکز فوریتهای ۱۵۷۰ شکل گرفت. سعی میکنیم به تناسب مشکلات خانوادهها راهکار ارائه دهیم.
«نقش زنان در تولید آثار فاخر ملی» بررسی میشود
نشست تخصصی «نقش زنان در تولید آثار فاخر ملی»، سهشنبه ۷ دیماه در سرای اهل قلم برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری شبستان، خانه کتاب و ادبیات ایران با همکاری سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکت زنان در دفاع مقدس، سهشنبه ۷ دیماه، نشست «نقش زنان در تولید آثار فاخر ملی» را برگزار میکند.
احمد شاکری؛ نویسنده، پژوهشگرو منتقد ادبیات دفاع مقدس و احسان عباسلو؛ منتقد ادبیات دفاع مقدس و داور جوایز ادبی بهعنوان سخنران در این نشست حضور دارند.
علاقهمندان میتوانند این نشست را از ساعت ۱۱ تا ۱۳ سهشنبه ۷ دیماه بهصورت زنده از طریق آپارات خانه کتاب و ادبیات ایران به نشانی @khaneketab و اسکایروم به نشانی www.skyroom.online/ch/khaneketab/khaneketab81 دنبال کنند.
زیباترین کتابخانه جهان در سال ۲۰۲۱+تصاویر
ایفلا جایزه کتابخانه سال ۲۰۲۱ را به کتابخانه دایچمن بیوریکای نروژ اعطا کرد.
به گزارش برنا؛کتابخانه عمومی دایچمن بیوریکا [deichman bjørvika oslo public library] واقع در اسلوی نروژ به عنوان بهترین کتابخانهجهاندر سال ۲۰۲۱ معرفی شد.
این کتابخانه در ۶ طبقه و با زیربنایی بالغ بر ۱۳ هزار متر، برای نگهداری و ارائهی بیش از ۴۵۰ هزار جلد کتاب طراحی شده است.
بیشتر بخوانید:
یک سالن سینما با گنجایش ۲۰۰ نفر در طبقه منفی یک و یک کافه رستوران در کنار بخش روزنامه و مجلات در طبقه همکف و بخش ویژهکودکاندر این کتابخانه طراحی و اجرا شده است.
جاکوب لارکس، یکی از اعضای هیئت داوران درباره معماری این ساختمان گفت: «یک بنای بیاندازه چشمگیر و باشکوه که میتواند الگوی آیندهمعماریکتابخانهها باشد.»
سال گذشته کتابخانه اودی در شهر هلسینکی فنلاند بهعنوان بهترین کتابخانه جهان از سوی فدراسیون بینالمللی انجمنها و موسسات کتابداری (IFLA) معرفی شد.
موضوع شکایت ابطال قسمتی از مصوبه سی و هشتمین جلسه شورای عالی جوانان در خصوص تغییر دامنه سنی جوانی از ۱۵ تا ۲۹ سال به ۱۸ تا ۳۵ سال در دیوان عدالت اداری بررسی شد.

به گزارشگروه جامعه خبرگزاری آنا، موضوع شکایت ابطال قسمتی از مصوبه سی و هشتمین جلسه شورای عالی جوانان در خصوص تغییر دامنه سنی جوانی از ۱۵ تا ۲۹ سال به ۱۸ تا ۳۵ سال در دیوان عدالت اداری بررسی شد. در این پرونده شاکی دادخواستی به طرفیت نهاد ریاست جمهوری و معاونت حقوقی دولت به خواسته ابطال قسمتی از مصوبه سی و هشتمین جلسه شورای عالی جوانان در خصوص تغییر دامنه سنی جوانی را به دیوان عدالت اداری تقدیم کرده که به هیأت عمومی ارجاع شده است متن مقرره مورد شکایت به شرح زیر است:
دلایل شاکی برای ابطال مقرره مورد شکایت
در رابطه با دلایل شاکی برای طرح شکایت آمده است: در سی و هشتمین جلسه شورای عالی جوانان مورخ آذر ماه ۱۳۹۶ به ریاست معاون اون رئیس جمهور، طی مصوبهای دامنه سن جوانی از ۱۴ تا ۲۹ سال به ۱۸ تا ۳۵ سال تغییر یافته است. این در حالی است که در اساسنامه شورای عالی جوانان مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، ۳ بار کلمه نوجوان در کنار کلمه جوان قید شده است، و مشخص است که در زمان تصویب این شورا، نوجوانان نیز مدنظر بودهاند. طبق احکام اسلامی نیز آغاز دوره نوجوانی غالباً اغاز بلوغ شرعی عنوان شده است. در بند ب ماده ۱ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مصوب ۱۳۹۹ مجلس شورای اسلامی نیز ذکر شده است که نوجوان هر فرد زیر هجده سال کامل شمسی که به سن بلوغ رسیده باشد.
در پاسخ به شکایت مذکور، مدیرکل حقوقی و املاک وزارت ورزش و جوانان به موجب لایحه شماره ۳۷۸۷؍۵۲؍ ص مورخ ۰۱؍۰۴؍۱۴۰۰ به طور خلاصه توضیح داده است که:
اساسنامه شورای عالی جوانان در قالب ۶ ماده و یک تبصره به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است و محتوای متنی که در ادامه اساسنامه مذکور در سایت شورای عالی انقلاب فرهنگی آمده است به سیر دورانهای زندگی یک فرد که شامل نوجوانی و جوانی است، میپردازد ولی در مفاد أهداف ۴ گانه و وظایف یازده گانه اساسنامه، هیچ اشارهای به موضوع رسیدگی به امور نوجوانان کشور و پرداختن به امورات آنها نشده است.
تغییر بازه سن جوانی به ۱۸ تا ۳۵ سال در جلسه ۷۱ ستاد ملی و در نهایت در جلسه سی و هشتم شورای عالی جوانان با تأیید و موافقت معاون اول محترم رئیس جمهور و دستگاههای عضو به تصویب رسید. همچنین به استناد بند ب ماده ۱ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مصوب مجلس شورای اسلامی که از سوی رئیس جمهور محترم ابلاغ گردیده است هر فرد زیر هجده سال کامل شمسی که به سن بلوغ شرعی رسیده است» نوجوان نامیده میشود و بر اساس قانون مذکور، آغاز سن جوانی از ابتدای ۱۹ سال تعیین شده است.
این پرونده در جلسه هیئت تخصصی فرهنگی، آموزشی و پزشکی مورد رسیدگی قرار گرفت و اعضا به اتفاق آرا به شرح ذیل مبادرت به صدور رأی نمودند:
رأی هیئت تخصصی فرهنگی، آموزشی و پزشکی
اولاً: به موجب ماده (۸۳) قانون کار مصوب سال ۱۳۶۹: «ارجاع هر نوع کار اضافی و انجام کار در شب و نیز ارجاع کارهای سخت و زیانآور و خطرناک و حمل بار با دست، بیش از حد مجاز و بدون استفاده از وسایل مکانیکی برای کارگر نوجوان ممنوع است» و ماده (۸۰) قانون یادشده کارگری را که سنش بین ۱۵ تا ۱۸ سال تمام باشد، کارگر نوجوان به حساب میآورد.
ثانیاً: مطابق ماده (۸۹) قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲، اشخاص بین ۱۵ تا ۱۸ سال که مرتکب جرایم تعزیری میشوند مشمول ضمانت اجراهای خاصی بوده و آنها را تابع نظامی متفاوت از بزرگسالان (افراد بالای سن هجده سال) قرار داده است که همین امر قرینهای بر تأیید سن نوجوانی در قانون برای سنین ۱۵ تا ۱۸ سال میباشد. ضمن اینکه قانونگذار وفق ماده (۲۹۴) قانون آئین دادرسی کیفری مصوب سال ۱۳۹۲، به صراحت «دادگاه اطفال و نوجوانان» را به عنوان مرجع صلاحیتدار برای رسیدگی اتهامات مرتکبان زیر هجده سال در کنار دیگر مراجع کیفری پیشبینی نموده است که از این امر قصد مقنن در جداسازی این اشخاص از افراد بالای سن ۱۸ سال و شناسایی آنان به عنوان نوجوان قابل احراز است.
ثالثاً: به صراحت بند «ب» ماده (۱) قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مصوب سال ۱۳۹۹، نوجوان به هر فرد زیر هجده سال کامل شمسی که به سن بلوغ شرعی رسیده باشد، اطلاق میشود. از این رو مقصود از نوجوان در قانون مزبور، اشخاص کمتر از ۱۸ سال سن میباشد. علیهذا نظر به اینکه براساس بند (۱۰) ماده (۳) اساسنامه شورای عالی جوانان مصوب جلسه ۲۸۷ مورخ ۰۶؍۰۵؍۱۳۷۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی، تعیین اهداف، سیاستها و خط مشیهای مربوط به امور فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جوانان و تدوین راهکارهای مناسب از جمله وظایف و مأموریت شورای مذکور میباشد و بنا به مراتب فوقالذکر، بازه سن جوانی نیز از ۱۸ سال آغاز میگردد فلذا قسمتی از مصوبه جلسه سی و هشتم شورای عالی جوانان مورخ ۱۰؍۰۹؍۱۳۹۷ در خصوص تغییر دامنه سنی جوانی از ۱۵ تا ۲۹ سال به ۱۸ تا ۳۵ سال که ناظر بر اتخاذ تصمیمات در حوزه اهداف مقرر و اصلاح مفادی از مصوبات شورای عالی جوانان است، در حدود اختیارات مرجع تصویب کننده بوده و مغایرتی با قوانین و مقررات مذکور نداشته و قابل ابطال نیست.
آغاز ثبت نام «وام ازدواج» روستاییان دهه شصتی

معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با همکاری معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور اعطای وام به زوج های جوان روستایی متولد دهه ۶۰ ـ با تاریخ ثبت عقد رسمی از ۱۵ مهرماه تا اسفند ۱۴۰۰ ـ را آغاز کرد.
به گزارش ایسنا، در اطلاعیه معاونت زنان ریاست جمهوری دراین خصوص آمده است: با استناد به تفاهم نامه همکاری مشترک معاونت رییس جمهور در امور زنان و خانواده و معاونت توسعه روستایی مناطق محروم به شماره ۶۸۴۸۵ مورخ ۳۱ شهریورماه ۱۴۰۰ و در راستای حمایت از سیاستهای ازدواج در مناطق روستایی کشور، شرایط اخذ وام ازدواج برای متقاضیان واجد شرایط (زوجین هر دو متولد دهه ۶۰ با تاریخ ثبت عقد رسمی از ۱۵ مهرماه تا ۱۵ اسفند ۱۴۰۰) مهیا شده است.
بر اساس این اطلاعیه، متقاضیان واجد شرایط می توانند با مراجعه به لینک مربوطه در پورتال معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به آدرس زیر با تکمیل فرم و بارگذاری اسناد مورد نیاز در سامانه ازدواج نسبت به ثبت نام دریافت وام اقدام کنند.
شرایط کسب دریافت وام ازدواج:
زوجین (زوج و زوجه) هر دو متولد دهه ۶۰ باشند.
تاریخ عقد رسمی متقاضیان در بازه زمانی ۱۵ مهرماه الی ۱۵ اسفندماه ۱۴۰۰ باشد.
زوجین سکونت دائم در مناطق روستایی و عشایری با حداقل پیشینه ۵ سال داشته باشند.
بارگذاری تصویر عقدنامه در سامانه ازدواج متولدین دهه شصت روستایی در ذیل پورتال معاونت رییس جمهور در امور زنان و خانواده الزامی است.