کتاب «موافقت معنایی» اثر حجتالاسلام والمسلمین علیرضا قائمینیا رونمایی می شود.
خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه: آیین رونمایی از کتاب ارزشمند “موافقت معنایی” اثر حجتالاسلام والمسلمین دکتر علیرضا قائمینیا به همت مرکز رشد و نوآوری پژوهشگاه با همکاری بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار میشود.
در این آیین رونمایی آیتالله علیاکبر رشاد، حجج اسلام والمسلمین دکتر علی رادو دکتر ابوالحسن غفاری به ایراد سخن خواهند پرداخت.
آیین رونمایی از کتاب ارزشمند “موافقت معنایی” اثر حجتالاسلام والمسلمین دکتر علیرضا قائمینیا، روز چهارشنبه مورخ ۸ دی ماه جاری از ساعت ۱۱:۰۰ تا ۱۲:۰۰ به صورت حضوری در تالار استاد موسویان پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به نشانی: قم، بلوار ۱۵ خرداد، خیابان شهید میثمی برگزار میشود.
لازم به یادآوری است پخش زنده این آیین نیز با ترافیک رایگان از طریق نشانی اینترنتی TV.iict.ac.irدر دسترس علاقمندان خواهد بود.
حضور علاقمندان در این آیین رونمایی کتاب، با رعایت دستورالعملهای بهداشتی بلامانع خواهد بود.
کنفرانس بین المللی «پژوهش در روانشناسی، مشاوره و علوم تربیتی» برگزار می شود
یازدهمین کنفرانس بین المللی «پژوهش در روانشناسی، مشاوره و علوم تربیتی» در محورهای متنوع و به میزبانی گرجستان برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار گروهاندیشهخبرگزاری شبستان، یازدهمین کنفرانس بین المللی «پژوهش در روانشناسی، مشاوره و علوم تربیتی»برگزار می شود.
بنابر این گزارش، محورهای این همایش عبارتند از:
روانشناسی
روانشناسی بالینی، روانشناسی عمومی، روانشناسی تربیتی، روانشناسی شخصیت، خانواده درمانی، روانشناسی صنعتی و سازمانی، روانشناسی بالینی کودک و نوجوان، سنجش و اندازه گیری (روان سنجی)، روانشناسی سلامت، روانشناسی اسلامی، روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی، روانشناسی ورزش، روانشناسی محیطی و سایر زمینه های مرتبط
مشاوره
تکنولوژی آموزشی، برنامه ریزی درسی، تحقیقات آموزشی، مدیریت آموزشی، آموزش الکترونیک، مددکاری اجتماعی، سلامت خانواده، سالمندی، ازدواج و خانواده، مطالعات جوانان، جمعیت شناسی، رشد اجتماعی، سازگاری اجتماعی، مطالعات زنان و خانواده، مشاوره مدرسه، مشاور و راهنمایی(شغلی،خانواده،توانبخشی)، سنجش و اندازه گیری( روان سنجی)، خانواده و مشکلات روان شناختی، خانواده و ارتباطات بین فردی، خانواده و کودک، خانواده و کودک با نیازهای ویژه، راهکارهای کاهش آسیب های اجتماعی، کودکان با نیازهای ویژه پیشگیری،تشخیص و درمان، اختلال یادگیری، نقص توجه و بیش فعالی ، اوتیسم و مشکلات حرکتی، مشکلات شنوایی و بینایی و، مشکلات روانشناختی و راهکارهای درمانی، آسیب های اجتماعی دوران کودکی و نوجوانی، مشکلات تحصیلی، عزت نفس و اعتماد به نفس و و سایر زمینه های مرتبط
علوم تربیتی
آموزش و پرورش، فلسفه تعلیم و تربیت، برنامه ریزی درسی، تعلیم و تربیت اسلامی، برنامه ریزی آموزشی
آموزش در پرورش ابتدایی، آموزش پیش دبستانی، علوم تربیتی، اخلاق اسلامی، اعتیاد، آسیب های اجتماعی، سلامت روان، جامعه شناسی، سبک زندگی، مدیریت آموزشی، تکنولوژی آموزشی، برنامه ریزی آموزشی، یادگیری
تعلیم و تربیت در اسلام، اخلاق، رسالت و جایگاه دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی در تربیت و و سایر زمینه های مرتبط.
این کنفرانس به همت دانشگاه جرجیا گرجستان و سازمان بین المللی مطالعات دانشگاهی برگزار می شود.
این همایش هم اکنون در مرحله پذیرش مقاله است و ۲۹ بهمن ماه در گرجستان، شهر تفلیس برگزار می شود.
به منظور ارج نهادن به تلاش های علمی پژوهشگران و نیاز به ثبت دستاوردهای علمی ایشان؛ کلیه مقالات پذیرفته شده کنفرانس، ضمن ثبت در کنسرسیوم محتوای ملی و ایجاد مالکیت فکری مقاله به نام نویسندگان در پایگاه علمیCivilicaنمایه می شوند و قابلیت دسترسی تمام متن به مقالات پس از برگزاری رویداد برای پژوهشگران و علاقمندان دیگر میسر می شود.
سایت همایش: icpce.ir
تلفن تماس دبیرخانه: Tel : +۹۸۲۱۷۱۰۵۳۸۳۳WhatsApp : +۹۸۹۱۲۰۱۲۵۰۱۱
آدرس دبیرخانه: ایران : تهران، فلکه دوم صادقیه، برج گلدیس
ایمیل:info@icpce.ir
کارگاه مطالعاتی«مقدمهای بر مد شناسی» برپا میشود
سعید رضوی فقیه کارگاه مطالعاتی مقدمهای بر مد شناسی را در آکادمی علوم انسانی «درنگ» برگزار میکند.
خبرگزاری شبستان،گروه اندیشه،آکادمی علوم انسانی درنگ، کارگاه مطالعاتی«مقدمهای بر مد شناسی»را با تدریس سعید رضوی فقیه، عضو سابق هیات علمی گروه فلسفه دانشگاه تبریز در روزهای ۱۶،۲۳،۳۰دی و۷بهمن۱۴۰۰از ساعت۱۱برگزار میکند.
در معرفی این کارگاه آمده است: «مد چنانکه از نامش پیداست با مدرنیته پیوند دارد بنابرین می توان گفت همانگونه که ما گریزی از رویارویی با تجدد و شناخت آن و تعیین نسبت و جایگاه خود با آن نداریم، باید مد را نیز بشناسیم و نسبت و جایگاه خود را با آن تعیین کنیم. مد از یک سو به زمان شتاب میدهد و سرعت چرخه تغییر را در همه جوامع تندتر میکند و از سوی دیگر در همه نقاط جهان و در همه ابعاد زندگی ما خود را گسترده است بنابرین میتوان گفت ما امروز گرفتار هژمونی مد شدهایم.
در دوره آموزشی حاضر ضمن آشنایی با تاریخ پیدایش مد و عرصههای نفوذ و تاثیرگذاریاش، با تکیه بر کتاب درآمدی کوتاه به مد تالیف ربکا آرنولد، به چهار مسئله بنیادین به عنوان کلیدهای ورود به مدشناسی میپردازیم: اول، نسبت مد با هنر و خلاقیت؛ دوم، نسبت مد با صنعت و تجارت؛ سوم، نسبت مد با اخلاق؛ و چهارم، نسبت مد با جهانی شدن. با تامل در باب پرسمانهای یاد شده زمینه مطالعات دقیقتر در باب نسبت انسان و جامعه مدرن با پدیده مد فراهم خواهد شد.»
دومین همایش بین المللی گفتگوی ادیان و فرهنگ ها+ محورها
دومین همایش بین المللی گفتگوی ادیان و فرهنگ ها با محور «زیارت در ادیان و ملل» اسفند ۱۴۰۰ برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار گروهاندیشهخبرگزاری شبستان،دومین همایش بین المللی گفتگوی ادیان و فرهنگ هابا محور«زیارت در ادیان و ملل»به همت دانشکده الهیات دانشگاه علامه طباطبایی(ره) برگزار می شود.
بنابر این گزارش، زیارت در متون دینی(اسلام، مسیحیت، یهودیت و سایر ادیان)، آداب زیارت از منظر ادیان و فرهنگ ها، زیارت از راه دور و مجازی، فواید و کارکردهای زیارت (معنوی، روانی و جامعه شناختی) و جریان شناسی مخالفان زیارت از محورهای این همایش بین المللی است. دبیرخانه از مقالات در موضوعات مشابه نیز استقبال می کند.
علاقمندان به شرکت در این همایش می توانند چکیده تفصیلی مقالات خود را در سه تا پنج صفحه، تا نیمه بهمن ماه از طریق سایت همایشwww.ziyarat.atu.ac.irارسال کنند.
همایشبین المللی گفتگوی ادیان و فرهنگروز ۱۹ اسفند ماه ۱۴۰۰ برگزار می شود.
آدرس ایمیل همایش: ziyarat@atu.ac.ir
و یا تماس با شماره: ۹۰۱۷۹۴۶۳۶۱(۹۸+)
گفتنی است، دانشگاه امام صادق(ع)، دانشگاه معارف اسلامی، دانشگاه ادیان و مذاهب، پژوهشکده حج و زیارت و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با دانشگاه علامه طباطبایی(ره) در برگزاری این همایش بین المللی همکاری می کنند.
وزیر دادگستری: تهران یک چهارم پروندههای کشور را به خود اختصاص داده است
وزیر دادگستری در دیدار با رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: تهران یک چهارم پروندههای کشور را به خود اختصاص داده و این تنها بخشی از گستردگی کار را نشان میدهد و دیگر مسائل موجود در پایتخت نیز از سختیهای خدمت در این عرصه است.
به گزارش خبرگزاری فارس، وزیر دادگستری امروز با حضور در مجتمع حضرت امام خمینی (ره) با رئیس کل دادگستری استان تهران دیدار و گفت و گو کرد.
رئیس کل دادگستری استان تهران در این دیدار گفت: با ابلاغ برنامه عملیاتی تلاش داریم تا در گام اول اطاله دادرسی را کاهش دهیم.
علی القاصی مهر عنوان کرد: گستردگی و پیچیدگی کار در استان تهران نیازمند خدمت مضاعف توسط مدیران دادگستری استان و همچنین حمایت همه جانبه مسئولین است.
القاصی مهر با اشاره به کمبودهای قابل توجه که بر اساس گزارشها و بازدیدهای میدانی احصا شده است گفت: تامینکادرقضایی و نیروی انسانی اداری از مهمترین اقدامهایی است که در حال پیگیری هستیم.
وی افزود: در کنار تلاشهایی که توسط همکاران قضایی و اداری در شعب صورت میگیرد، تامین نیروی انسانی برای کاهش حجم و تسریع در رسیدگیها ضروری است.
تهران یک چهارم پروندههای کشور را به خود اختصاص داده است
وزیر دادگستری نیز در این دیدار با تبریک انتصاب علی القاصی مهر به عنوان رئیس کل دادگستری استان تهران، نوع و حجم کار در تهران را غیر قابل مقایسه با سایر استانها عنوان کرد.
امین حسین رحیمی گفت: تهران یک چهارم پروندههای کشور را به خود اختصاص داده و این تنها بخشی از گستردگی کار را نشان میدهد و دیگر مسائل موجود در پایتخت نیز از سختیهای خدمت در این عرصه است.
وزیر دادگستری ابلاغ برنامه عملیاتی، دیدارهای میدانی با مراجع عالی قضایی استان از جمله نشست با قضات تجدید نظر در مدت کوتاهی پس از انتصاب را بیانگر عزم جدی القاصی مهر برای حرکت در مسیر تحول توصیف کرد.
عبور شمار مبتلایان آمریکایی از ۵۳ میلیون نفر + جدول تغییرات
طبق آخرین آمار جهانی در شبانه روز گذشته با ابتلای بیش از ۴۰ هزار آمریکایی به ویروس کرونا، شمار مبتلایان این کشور به ۵۳ میلیون و ۲۶ هزار نفر رسید.
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ بر اساس آخرین آمار جهانی پایگاه اطلاعاتی “worldometer” تا صبح امروز ۲۷۹ میلیون و ۸۴۸ هزار و ۴۸۵ نفر در جهان به ویروس کرونا (کووید۱۹) مبتلا شدهاند که از این تعداد، ۵ میلیون و ۴۱۳ هزار و ۵۴۴ نفر جان خود را از دست دادهاند.
از مجموع تعداد مبتلایان در جهان، تاکنون ۲۵۰ میلیون و ۸۶ هزار و ۳۳۴ نفر بهبود یافته و توانستهاند این بیماری را شکست دهند.
کشور آمریکا با بیشترین تعداد مبتلایان در جهان با افزایش ۴۰ هزار و ۴۵۸ مبتلا در ۲۴ ساعت گذشته، به مجموع ۵۳ میلیون و ۲۶ هزار و ۷۶۵ مبتلا رسیده است؛ تاکنون ۸۳۷ هزار و ۷۷۹ آمریکایی مبتلا به کووید۱۹ در این کشور جان خود را از دست دادهاند.
کشور هند پس از آمریکا در رده دوم جهان قرار دارد که با افزایش ۶ هزار و ۶۸۷ مبتلا در ۲۴ ساعت گذشته، به مجموع ۳۴ میلیون و ۷۸۶ هزار و ۸۰۲ مبتلا رسیده است، در این کشور تاکنون ۴۷۹ هزار و ۶۸۲ نفر جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادهاند.
کشور برزیل بهعنوان سومین کشور جهان با افزایش ۳ هزار و ۸۸۹ مبتلا در ۲۴ ساعت گذشته، به مجموع ۲۲ میلیون و ۲۳۴ هزار و ۶۲۶ مبتلا رسیده است، در این کشور تاکنون ۶۱۸ هزار و ۴۵۷ نفر جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادهاند.
کشورهای انگلیس، روسیه، ترکیه، فرانسه و آلمان نیز بهترتیب با ۱۱ میلیون و ۸۹۱ هزار و ۲۹۲، ۱۰ میلیون و ۳۶۸ هزار و ۲۹۹، ۹ میلیون و ۲۸۶ هزار و ۹۸۶، ۹ میلیون و ۸۸ هزار و ۳۷۱ و ۶ میلیون و ۹۹۹ هزار و ۴۷۶ نفر مبتلا در ردههای چهارم تا هشتم جهان قرار گرفتهاند.
همچنین کشورهای ایران با ۶ میلیون و ۱۸۲ هزار و ۹۰۵ مبتلا و اسپانیا نیز با ۵ میلیون و ۷۱۸ هزار و ۷ نفر مبتلا در ردههای نهم و دهم جهان قرار دارند.
از لحاظ تعداد بهبودیافتگان نیز کشورهای آمریکا، هند و برزیل بهترتیب با ۴۱ میلیون و ۱ هزار و ۱۸۴، ۳۴ میلیون و ۲۳۰ هزار و ۳۵۴ و ۲۱ میلیون و ۴۱۴ هزار و ۳۱۸ نفر بهبودیافته در ردههای اول تا سوم قرار دارند.
جدول زیر آخرین تغییرات تعداد مبتلایان، فوتیها و بهبودیافتگان کرونا در سطح جهان را (مربوط به یک ساعت گذشته) نشان میدهد:
با اینکه بانک مرکزی بارها اعلام کرده است که بانکها، اعطای وام ازدواج را جزو اولویتهای کاری خود قرار دهند اما موانعی که از سوی بانکهای پیش روی مراجعان قرار دارد، بعضاً مردم را از دریافت این وام منصرف میکند.
گروه جامعه خبرگزاری آنا–احسان یعقوبی؛ جمعیت کشور روز به روز به پیری نزدیک میشود و براساس اعلام مرکز آمار، حدود ۹ میلیون نفر درحال حاضر در تجرد کامل قرار دارند و بحران جمعیت در حالی در آستانه رخ دادن است که جوانان به دلیل مشکلات اقتصادی و موانعی که پیش روی آنها قرار دارد، علی رغم میل باطنیشان اصلاً به مقوله ازدواج فکر نمیکنند. در این بین مسئولان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی تازه به این فکر افتادند که طرحی با عنوان طرح «سلامت خانواده، جوانی جمعیت» را بررسی کنند تا حداقل در قالب این طرح بتوانند جوانان را به سمت ازدواج و افراد متاهل را به سمت فرزندآوری سوق دهند.
ازدواج یکی از موضوعاتی است که در سالیان اخیر با توجه به گرانیها و اوضاع اقتصادی آن چنان مورد توجه جوانان قرار نمیگیرد. عدم توانایی برخی جوانان برای تأمین مسکن و جهیزیه و نبود اشتغالی مناسب با درآمدی پایدار منجر به این شده تا سن ازدواج بالا رفته و آمار نیز کاهش پیدا کند. در این بین افرادی هم که به سمت ازدواج میروند، معمولاً با استفاده از کمکهزینههای مختلفی نظیر دریافت تسهیلات این اقدام را انجام میدهند، چراکه هزینههای روزانه یک زوج درحال حاضر نسبت به گذشته چنان اوجی گرفته که واقعاً زندگی را برای جوانان سخت کرده است.
اعطای وام ازدواج یکی از روشهای دولت بود تا جوانان به سمت ازدواج بروند و مقدار وام برای زوجهای زیر ۲۵ و ۲۳ سال، ۱۰۰ میلیون تومان و برای بالای این سنین نیز ۷۰ میلیون تومان درنظر گرفته شده است. البته که قرار بر این است تا این مقدار در سال آتی افزایش پیدا کند. اما درنظر بگیرید که دختری که قرار است برای تهیه جهیزیه اقدام کند، آیا میتواند با ۷۰ میلیون تومان جهیزیه خود را تکمیل کند؟ وقتی یخچالی که قیمتش از ۳۰ میلیون تومان آغاز میشود، چطور میتوان توقع داشت که با ۷۰ میلیون تومان وام ازدواج بتوان جهیزیه آبرومندانهای را تأمین کرد؟ از آن طرف هم پسری که حتی کارمند دولت باشد، چطور میتواند با هزینههایی که امروز در محلات مختلف برای اجاره خانه مطرح میشود نسبت به رهن و اجاره خانه اقدام کند؟ لذا افزایش مقدار وام ازدواج امری ضروری است و دولت اگر واقعاً درصدد حمایت از جوانان و سوق دادن آنها به سمت ازدواج است باید کمکی را درنظر بگیرد که بتوان روی آن حساب ویژهای باز کرد.
حال اگر از کمکهای خندهدار دولت و وزارت ورزش و امور جوانان برای تسهیل در ازدواج جوانان بگذریم به موضوع سایت ازدواجی میرسیم که برخی جوانان روزها و ماهها باید در این سایت معطل بمانند تا اطلاعات هویتی آنها و انتخاب بانک عامل ثبت شود. یکی از مشکلات این سایت که البته ثبت نام در آن به صورت رایگان صورت میگیرد این است که کُدهای امنیتی که از سوی کاربران وارد میشود، را نمیپذیرد و همین مشکل کوچک فنی موجب معطلی کاربران شده است. از طرفی وقتی این مشکل بعد از ساعتها تلاش رفع میشود، پیغامی دیگر با عنوان «درحال حاضر هیچ بانکی در شهر شما دارای اعتبار نیست» ظاهر میشود. این مشکلات درحالی وجود دارد که معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در دولت سیزدهم بارها در سخنرانیها و مصاحبههای مختلف خود بر حمایت ویژه از افرادی که به فکر ازدواج هستند، تأکید دارد. از طرفی بانک مرکزی نیز بارها اعلام کرده است که اعطای وام ازدواج سختی چندانی برای جوانان ندارد و اعطای این وام جزو اولویت تمام بانکها محسوب میشود. حال سوال این است که اگر اعطای این وام جزو اولویت بانکهاست، پس چرا اکثر بانکها به دلیل عدم اختصاص اعتبار لازم، از اعطای وام امتناع میکنند؟ آن هم وامی که بازپرداخت آن ۱۰ ساله است و با مقدار ناچیز آن، اقدام تأثیرگذاری نمیتوان انجام داد.
تلاش بانکها برای منصرف کردن مردم از دریافت وام ازدواج!
یکی دیگر از مشکلاتی که امروز در این زمینه وجود دارد، سختگیری برخی از بانکها در معرفی ضامن از سوی وامگیرندگان است. برخی از بانکها نظیر بانک ملی و بانک کارآفرین حتی از قبول ضامنهایی که بازنشسته دولت و نیروهای مسلح هستند امتناع میکنند. اکثر بانکها ضامنهایی را قبول میکنند که کارمند رسمی دولت باشند و نکته دیگر اینکه افرادی هم که شغل آزاد دارند، حتی با مجوز کسب نیز نمیتوانند ضامن شوند. سختگیری بانکها در قبول ضامن برای اعطای وام ازدواج درصورتی رخ داده است که در سالیان اخیر که دادگاههای رسیدگی به پروندههای مفاسد اقتصادی برگزار شد، شاهد بودیم که محکومان اقتصادی با استفاده از رانت و رابطه وامهای کلانی را حتی با ارائه کپی کارت ملی و شناسنامه دریافت کردند!
مردم نیز که وقتی این مسائل را مشاهده میکنند، طبیعی است که به این نتیجه برسند که حمایتهای دولت و مسئولان مربوطه از جوانان برای ازدواج فقط در حد شعار است و قطعاً مشکلات موجود در سایت مربوط به ثبت نام وام ازدواج جزو مشکلاتی نیست که حل آن زمانبر باشد. سایت وام ازدواج پیغام عدم اعتبار کافی از سوی بانکها را اعلام میکند و از آن طرف دولت و بانک مرکزی اعلام میکنند که اعطای وام ازدواج جزو اولویتهای کاری بانکها محسوب میشود!
چه بسا مردم نیز که وقتی با مشکلات عدیده سایت ثبت نام وام ازدواج مواجه میشود، به کلی از دریافت آن منصرف میشوند. در این بین اخیراً نیز برخی سایتها اعلام کردند که در ازای دریافت ۳۰۰ هزار تومان، ثبت نام وام ازدواج را نهایی میکنند. قطعاً مشکلات سایتی که دولت برای جوانان اعلام کرده آنقدر زیاد بوده و افراد را کلافه کرده است که اکثر جوانان حاضراند با پرداخت چنین مبلغی، ثبت نام خود را قطعی کنند.
پرواضح است که در اوضاع اقتصادی امروز کشور و گرانیهایی که ناشی از عملکرد ضعیف دولت و نهادهای نظارتی و البته وجود تحریم های ظالمانه است، فکر کردن به مقوله ازدواج امری غیرمنطقی باشد اما دولت اگر واقعاً به فکر حمایت از جوانان در حوزه ازدواج است، اقدامی جهادی انجام داده و هم میزان اعطای وام ازدواج را افزایش دهد و هم مشکلات سایت ازدواج را برطرف کند تا مردم حداقل در زمینه ازدواج و ثبت نام وام ازدواج با مشکل مواجه نشوند. مخصوصا مشکلی مانند معرفی ضامن به بانکها.
ایجاد ۲۴۰ هزار فرصت شغلی در مناطق محروم و روستایی کشور
مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام از اعلام آمادگی این بنیاد برای ایجاد ۳۰۰ هزار فرصت شغلی در سال ۱۴۰۱ خبر داد.
به گزارش ایسنا، محمد ترکمانه از اعلام آمادگی بنیاد برکت برای فعالیت در کنار دولت در جهت اشتغالزایی و ایجاد ۳۰۰ هزار فرصت شغلی در سال ۱۴۰۱ خبر داد.
وی تاکید کرد: در صورت تامین منابع مورد نیاز از محل تبصرههای ۱۶ و ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۱، بنیاد این آمادگی را دارد که در سال آینده ۳۰۰ هزار فرصت شغلی مستقیم را در مناطق روستایی و محروم کشور ایجاد کند.
ترکمانه خاطرنشان کرد: ایجاد این ۳۰۰ هزار فرصت شغلی مستقیم با راهاندازی ۲۰۰ هزار طرح اشتغالزایی اجتماعمحور محقق خواهد شد. سهم این بنیاد برای اجرای هر طرح اشتغالزایی اجتماعمحور در سال آینده به ۷۰۰ میلیون ریال افزایش خواهد یافت.
وی از فعالیت بنیاد برکت در ۲۰ هزار روستا از سال آینده خبر داد و گفت: تعداد روستاهای تحت پوشش فعالیتهای اشتغالزایی بنیاد در سال ۱۴۰۱ به ۲۰ هزار روستا معادل ۵۰ درصد روستاهای دارای سکنه کشور خواهد رسید. همچنین چتر اشتغالآفرینی برکت بر سر تمامی شهرها و نیمی از شهرستانهای کوچک دارای جمعیت زیر ۳۰ هزار نفر نیز گسترده میشود.
ترکمانه ادامه داد: در جلسه اخیر شورای عالی اشتغال مقرر شد یکمیلیون و ۸۵۰ هزار شغل تا پایان سال ۱۴۰۱ در کشور ایجاد شود که بنیاد برکت برای ۳۰۰ هزار شغل از این تعداد در صورت تامین منابع مورد نیاز، اعلام آمادگی کرد. مشاغل بنیاد برکت در قالب شناسایی و تعریف زنجیره ارزش اولویتدار در مناطق هدف ایجاد میشود تا هم تولید اتفاق بیفتد و هم بازار فروش محصولات تامین شود.
وی با تاکید بر اهمیت ایجاد اشتغال در کشور اظهار کرد: با وجود اینکه روال عادی برگزاری جلسات شورای عالی اشتغال هر ۶ ماه یکبار است اما به دلیل اهمیت موضوع اشتغال، طبق دستور رئیس جمهور در دولت سیزدهم این جلسات به صورت ماهانه برگزار میشود.
ترکمانه خاطرنشان کرد: بنیاد برکت بر اساس منویات رهبر معظم انقلاب و سیاستهای ابلاغی از سوی ستاد اجرایی فرمان امام، ایجاد فرصتهای شغلی در مناطق محروم را با هدف محرومیتزدایی، توانمندسازی اقتصادی و برقراری عدالت اجتماعی در این مناطق به عنوان اولویت اصلی در رأس برنامهها و فعالیتهای خود قرار داده است.
مدیرعامل بنیاد برکت در تشریح عملکرد این بنیاد در حوزه اشتغالزایی بیان کرد: تا به امروز ۱۶۰ هزار طرح اشتغال با ظرفیت ایجاد ۴۸۰ هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم در مناطق محروم ۱۰ هزار روستا و ۵۵۰ شهرستان در ۳۱ استان کشور به بهرهبرداری رسیده است. حجم کل سرمایهگذاری برای ایجاد این تعداد طرح اشتغال ۱۶۵ هزار میلیارد ریال است.
ترکمانه در پایان تاکید کرد: بنیاد برکت برای سال ۱۴۰۰ راهاندازی ۸۰ هزار طرح اشتغالزایی اجتماعمحور منجر به ایجاد ۲۴۰ هزار فرصت شغلی را در مناطق محروم و روستایی کشور در دستور کار دارد که تا پایان سال جاری به طور کامل محقق خواهد شد.
شروط تعویق «سن بازنشستگی»/ از بازنشستگی «پلکانی» تا شناور کردن آن
رییس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور با اشاره به تعویق سن بازنشستگی مطرح شده در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ میگوید: اگر این موضوع به صورت انتخابی باشد؛ به طوریکه هم تمایل فرد به ادامه کار و هم نیاز سازمان باتوجه به توانمندیهای فرد در نظر گرفته شود، بهرهوری بهتری ایجاد میکند، اما شاید یک قانون کلی، شمولیت مطلوبی ایجاد نکند.
حسامالدین علامه در گفتوگو با ایسنا،با اشاره به اینکه کشورهای مواجهیافته با پدیده سالمندی در جهان، هم درمورد شروع سن بازنشستگی و هم درخصوص سن قراردادی شروع سالمندی در یک جامعه، به مسائل مختلفی از جمله میزان امید زندگی در بدو تولد، میزان بقا در دوره سالمندی، میزان امید زندگی به هنگام ورود به دوره بازنشستگی و سالمندی توجه میکنند، اظهار کرد: شناور کردن سن سالمندی و بازنشستگی یکی از سیاستهایی است که در جهان مواجهه یافته با سالمندی جمعیت، معمول شده است.
وی افزود: برای اینکه میزان جمعیت مولد و شاغل جامعه، کاهش پیدا نکند، از فشار به صندوقهای بازنشستگی کاسته شود، افزایش سن کار و به تاخیر انداختن سن بازنشستگی یکی از روشهای مواجهه با تبعات افزایش جمعیت سالمندی کشورهاست؛ اما در این زمینه باید به چند موضوع توجه کرد؛ باید دید اگر این قانون به صورت کلی باشد، آیا همه افراد در معرض بازنشستگی دارای توانمندیهای اداری و مهارتهای لازم برای فضای اداری امروز که مهارتهای جدیدی را اقتضا میکند، هستند و از نظر سلامت جسمانی و روانی و انگیزه کار، همه افراد شرایط یکسانی دارند؟.
رییس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور با اشاره به تعویق سن بازنشستگی مطرح شده در لایحه بودجه معتقد است که اگر این موضوع به صورت انتخابی باشد؛ به طوریکه هم تمایل فرد و هم نیاز سازمان باتوجه به توانمندیهای فرد در نظر گرفته شود، بهرهوری بهتری ایجاد میکند، اما شاید یک قانون کلی شمولیت مطلوبی ایجاد نکند.
علامه در ادامه موضوع بازنشستگی پلکانی را پیشنهاد کرد و یادآور شد: در بازنشستگی پلکانی، فرد به تدریج بازنشسته میشود و به جای دو سال آخر کار، با کاهش روزهای کاری و بازنشستگی تدریجی در سه الی پنج سال آخر، برای ترک کار، آمادگی روحی پیدا میکند. در این مدت نیز سازمانها از راهکار ظرفیتسازی و جانشینپروری استفاده میکنند و فرد جوانی را در یک نگاه انتقال تجارب و پیوند میان نسلی در کنار فرد در معرض بازنشستگی قرار میدهند تا انباشت تجارب کاری انتقال یابد.
وی خاطرنشان کرد: در دوره بازنشستگی پلکانی به فرد در معرض بازنشستگی، مهارتهای لازم برای ورود به دوره بازنشستگی و سالمندی را آموزش میدهند و فرد میآموزد که بعد از یک شغل رسمی، چگونه وارد کسب و کارهای کوچک و محلهمحور شود و چگونه جامعه، کماکان در بحث سود جمعیتی دوم که به بهرهوری فرد بعد از شغل اول و رسمی خود در دوران بازنشستگی و سالمندی اشاره دارد، از سود جمعیت دوم افراد بازنشسته و سالمند بهرهمند شود.
رییس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور تصریح کرد: بنابراین در یک جامعه در معرض سالمندی جمعیت، مداخلات نوآورانه ای مانند شناور کردن سن بازنشستگی، بازنشستگی پلکانی و نیز آموزش مهارتهای سالمندی برای فرد در معرض بازنشستگی، از شیوههای درستی است که باید قانونگذار به آن توجه کند؛ اما این مداخلات نباید برای همه افراد یکسان باشد بلکه میتواند برای هر فرد، با یک سنجش مهارت های فردی و ارزشیابی درست و درنظرگرفتن نیازمندی سازمان، تصمیمگیری کرد.
علامه ضمن موافقت کلی نسبت به طرح پیشنهادی به تعویق انداختن سن بازنشستگی اظهار کرد: این کار مشروط بر موارد ذکر شده فوق میتواند مطلوب باشد. این کار در کشورهای در معرض سالمندی جمعیت، یکی از سیاستها و راهکار های جدید است اما باید در جزئیات، جوانب مختلفی را در نظر گرفت تا بهترین نتیجه برای فرد و جامعه و سیستم اداری حاصل شود.
نشریه دانشجویی «هوش ایدئال» منتشر شد
شماره چهارم نشریه دانشجویی «هوش ایدئال» فصلنامه دانشجویان دانشگاه خوارزمی منتشر شد.
به گزارش باشگاه دانشجویان ایسنا، “پاییز هوش ایدئال”، “رباتها در مزرعه”، “فلسفهورزی با هوش مصنوعی!”، “رباتها پشت دوربین”، “معرفی فیلم «Repo Men »”، “سهگانهی داس مرگ!”، “این چهره کیست؟”، “نگاه خارجیها”، “ترجمه مقالات”، “حل مسئله با یادگیری انتقالی”، “هوش مصنوعی و کووید ۱۹ ” و “بیایید با غرق کردن بیماران به آنها کمک کنیم!” از جمله مطالب و مقالاتی است که در این شماره می خوانیم.
نشریه دانشجویی «هوش ایدئال» به صاحب امتیازی و مدیرمسئولی و سردبیری بهار حمزهای به صورت فصلنامه منتشر می شود.
برگزاری کارگاه «مـدیـریـت خـشـم»
انجمن علمی مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با همکاری پژوهشکده کلام زنده، کارگاه «مدیریت خشم» را برگزار می کند.
به گزارش باشگاه دانشجویان ایسنا، “درباره هیجانات پر تکرار خود چه می دانید؟”، “آیا از طبیعت هیجان خشم و کارکرد آن در خود به اندازه ی کافی خبر دارید؟”، “آیا خشم برای شما پیامدهای ناخوشایند دارد؟”، “خشم خود را چگونه ابراز می کنید؟”، “آیا می دانید خشمی که تبدیل به سکوت می شود بیرحمانه ترین نوع واکنش خشم است که منجر به خصومت، کینه گرفتن از رابطه و تولید نارضایتی عمیق از رابطه خواهد شد؟” و “اگر پرخاشگر هستی از پیامد مدل و نوع پرخاشگری خود آگاهی؟” از جمله مباحث و موضوعاتی است که در این برنامه محور بحث و گفتو گو قرار می گیرد.
این برنامه با تدریس افسانه سلیمی ـ دکترای روانشناسی، روز پنجشنبه ۹ دی ماه ۱۴۰۰، ساعت ۱۳ الی ۱۷، به صورت آنلاین برگزار می شود.
علاقهمندان می توانند برای ثبت نام از طریق لینک http://skillcenter.aut.ac.ir/events/anger-control-win1400-chem اقدام کنند.
واکسیناسیون کرونا در ایران و جهان تا ۵ دی
با ادامه واکسیناسیون علیه کووید-۱۹، برخی نقاط جهان میزان بیشتری واکسن کرونا را میان شهروندان توزیع کردهاند و برخی کشورها نیز از این روند عقب ماندهاند. از نظر تعداد واکسیناسیون کامل (دو دوز)، چین با اختلاف زیاد در رتبه نخست قرار دارد. در این اینفوگرافیک، آمار مربوط به تعداد «واکسیناسیون کامل» و درصدهای مربوط به هر کشور و همچنین وضعیت ایران را از نظر تزریق هر سه دوز واکسن کرونا مشاهده خواهید کرد. برای تهیه این آمارها از چند منبع معتبر خارجی (بر اساس آخرین بهروزرسانیها) استفاده شده و آمار ایران، بر اساس اعلام وزارت بهداشت است.