تازه های گوشه چشم چهارم بهمن ماه!
۶۹ فوتی جدید کرونا در کشور
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در شبانهروز گذشته ۶۹ نفر از مبتلایان به کرونا جان باختند، گفت: با این حساب مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۷ هزار و ۲۹۴ تن رسید.
به گزارش ایسنا، دکتر سیما سادات لاری، گفت: از دیروز تا امروز ۴ بهمن ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶ هزار و ۲۰۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۴۹۵ نفر از آنها بستری شدند.
به گفته وی، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۳۶۷ هزار و ۳۲ نفر رسید.
وی افزود: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۶۹ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۵۷ هزار و ۲۹۴ نفر رسید.
لاری ادامه داد: خوشبختانه تا کنون یک میلیون و ۱۵۸ هزار و ۴۷۵ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. همچنین ۴۱۰۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت: تا کنون ۸ میلیون و ۸۵۰ هزار و ۲۸۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
وی افزود: بر اساس آخرین تحلیل ها، ۱۸ شهرستان کشور در وضعیت نارنجی، ۱۵۴ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۷۶ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
سه شماره تا نجات جان یک بی خانمان
سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران، طی اطلاعیهای از مردم خواست در صورت مشاهده افراد بی خانمان با شماره ۱۳۷ تماس بگیرند تا این افراد به مددسراها انتقال پیدا کنند.
به گزارشخبرگزاری مهر، روابط عمومی سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران، با توجه به برودت هوا و احتمال بارش برف و باران زمستانی در تهران، مردم در صورت مشاهده افراد بی خانمان موارد را به شماره تلفن ۱۳۷،۵۵۲۲۳۲۲و۵۵۰۱۲۳۴۵اعلام کنند.
بر اساساین اطلاعیه، پس از تماس با این شمارهتلفنهاگشتهای فوریتهای خدمات اجتماعی نسبت به انتقال این افراد بهمددسراهااقدام میکنند.
سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران اعلام کرد این مدد سراها به صورت ۲۴ ساعته میزبان افراد بیخانمان هستند.
بهره مندی ۳ میلیون نفر از اجرای طرح ناظران سلامت توسط جوانان
رئیس سازمان جوانان هلال احمر گفت: تاکنون بیش از ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از هموطنان از خدمات اجرای طرح ناظران سلامت توسط داوطلبان سازمان جوانان بهره مند شده اند.
محمد گلفشان در گفتگو باخبرنگار مهر، درباره جزئیات اجرای طرح ناظران سلامت جمعیت هلال احمر گفت: طرح شهید سلیمانی برای مقابله با شیوع ویروسکرونادر قالب سه بخش ناظران سلامت، تیمهای مراقبتی و حمایتی در سراسر کشور در حال اجراست که جمعیت هلال احمر تمرکز خود را بر روی قسمت ناظران سلامت گذاشته است.
رئیس سازمان جوانان هلال احمر با بیان اینکه تاکنون ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از هموطنان از طرق مختلف از خدمات طرح ناظران سلامت بهره مند شدهاند، افزود: بر اساس تفاهم نامه جمعیت هلال احمر و وزارت بهداشت، این جمعیت مسئول حضور در اماکن عمومی، ادارات و فضاهای پر ازدحام برای نظارت بر اجرا، رعایت پروتکلها و آموزش نکات بهداشتی است.
وی با بیان اینکه جوانان هلال احمر به صورت داوطلبانه در اجرای این طرح مشارکت داشتهاند، عنوان کرد: تاکنون ۱۲۴ هزار نفر روز فعالیت توسط نیروهای سازمان جوانان در طرح ناظران سلامت انجام شده و ۸۰۲ هزار و ۴۱۴ مکان تعیین شده از سوی دانشگاههای علوم پزشکی توسط نیروهای هلال مورد بازرسی قرار گرفتهاند.
رئیس سازمان جوانان هلال احمر تصریح کرد: کارخانهها، فروشگاهها، ادارات، اماکن عمومی، مترو، مراسمهای مذهبی و دیگر اماکن عمومی و تعیین شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی، ازجمله مکانهایی است که طرح ناظران سلامت در آنها اجرا شده است.
گلفشان با اشاره به مشارکت سازمان جوانان در اجرای بخش حمایتی طرح شهید سلیمانی عنوان کرد: تیمهای داوطلبانه جمعیت هلال احمر با مشارکت بسیج اقدام به انجام خدمات حمایتی از جمله کمک به نیازمندان، محرومین و آسیب دیدگان ازکروناکردند. در این میان ۱۱۲ هزار مشارکت تیمی با کمک جوانان انجام شده و ۷۷ هزار تیم حمایتی نیز در سراسر کشور تشکیل شده است.
وی ادامه داد: مهمترین مسئولیت تیمهای حمایتی، شناسایی افراد و خانوادههای آسیب دیده ازکروناو حمایت مالی، روانی و کمک به انجام امور روزانه خانوادههای کم توان و همچنین تهیه و توزیع بستههای معیشتی و بهداشتی میان نیازمندان و محرومین سراسر کشور است.
آمار مقالات ایرانی باطل شده در دنیا/ دلیل مردود شدن مقالات
مدیر دفتر برنامه ریزی و سیاستگذاری امور پژوهشی وزارت علوم ضمن توضیح درباره اینکه اساسا چرا یک مقاله مردود یا باطل می شود، آمار مقالات باطل شده ایران در دنیا را اعلام کرد.
محسن شریفی در گفتگو باخبرنگار مهر، با اشاره به اینکه «سلامت علم» به ویژه در شرایط کرونایی امروز حائز اهمیت است، اظهار کرد: در راستای رعایت اخلاق در انجام پژوهش و انتشارات علمی در یکی دو سال گذشته در ستاد وزارت علوم و هم در دانشگاهها اقداماتی صورت گرفته است؛ از جمله اینکه کارگروه اخلاق در پژوهشبر اساسقانون تشکیل شد و حدود ۷-۸ جلسه در یک سال اخیر در وزارت علوم برگزار شد. این کارگروه همچنین در تمامی دانشگاهها و مؤسسات آموزشی نیز تشکیل گرفته است.
وی افزود: کارگروه اخلاق در پژوهش وظایف مختلفی از جملهپیشگیریاز تخلف، برگزاری کارگاه آموزشی برای پژوهشگران، ترویج درستکاری و درست نویسی علمی، افزایش آگاهی پژوهشگران و نهایتاً تأیید صحت پژوهشها رابر عهدهدارد.
مدیر دفتر برنامهریزی و سیاستگذاری امور پژوهشی وزارت علوم ضمنتاکیدبر اینکه حرکت وزارت علوم و وزارت بهداشت مبنی بر تشکیل کارگروههای اخلاق اقدام بسیار اساسی بوده و نقش مهمی در افزایش ترویج اخلاق در پژوهش و جلوگیری از بروز تخلف داشته و دارد، خاطرنشان کرد: یکی از نکاتی که از این منظر باید به آن توجه کنیم این است که برای انتشاردستاورهایعلمی قواعد، اصول علمی انتشارات در سطح دنیا و اخلاق علمی را حتماً رعایت کرد. چرا که اگر این اقدامات صورت نگیرد، مقالات بعد از انتشار توسط دیدهبانهای مختلفی رصد میشوند و در صورت محرز شدن تخلف، مقالات منتشر شده را باطل خواهند کرد.
شریفی در ادامه تصریح کرد: در دنیا موسساتی با تعریف وظایف مشخصی ایجاد شدهاند که وضعیت اخلاق در پژوهش را رصد میکنند و حتی انتشارات و مقالات منتشر شده در سالهای قبل را نیز رصد میکنند. یعنی ممکن است یک مقاله یک سال قبل و یا ۱۰ سال گذشته منتشر شده باشد ولی باز هم توسط این مؤسسات مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: ممکن است مقالهای از همه فیلترهای علمی از جمله داوری، مشابهتیابیو … عبور کرده باشد ولی به هر دلیلی یک امرِ خلاف قواعد نشر به اثبات میرسد و اگر این موضوع برای تیم سردبیری مؤسسه محرز شود آن مقاله مردود اعلام خواهد شد.
مدیر دفتر برنامهریزی و سیاستگذاری امور پژوهشی وزارت علوم به مصادیق مقالات باطل شده از سوی دیدهبانهای علمی اشاره کرده و گفت: مصادیق مختلف است، مثلاً ممکن است فرد در امر دادهها به درستی به کارهای دیگران ارجاع نداده باشد، یا به عنوان نمونه دادههای قبلی خودش را به پشتوانه دادههای جدید و یا اینکه داوری مقاله به درستی صورت نگرفته باشد. این موارد از مصادیقبروزتخلف در قاعده نشر به شمار میرود.
شریفی در پایان به جدیدترین آمار مقالات باطل شده یا باز پس داده شده ایران اشاره کرد و گفت: از سال ۲۰۱۰ تاکنون، بیش از ۲۵ هزار مقاله باطل شده که ۶۰۰ مورد از آن مقالات، ایرانی بوده است.
اعطای نخستین شناسنامه ایرانی به اتباع خارجی دارای مادر ایرانی مقیم خوزستان

کاشت درخت به یاد جان باختگان کرونا
ایسنا/البرزرئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرج گفت: شیوع کرونا، تاروپود روزمرگیها از جمله بسیاری از برنامههای جمعی و مشارکتی را ازهمگسیخته است اما همچنان میتوان با روشهای جایگزین و خلاق، برنامههایی را اجرا کرد که درختکاری یکی از آنهاست.
پیمان بضاعتی پور در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: فعالیتهای مربوط به کاشت و نگهداری درختان تنها محدود به هفته درختکاری نمیشود و هرساله با آغاز سرما و زمان مناسب کاشت نهال برنامههای جدیدی مشارکت شهروندان در امر کاشت درخت اجرایی میشود.
وی با اشاره به اجرای پویش «درخت دوستی بنشانیم»، افزود: این طرح در ادامه طرح «جای درختان کرج را خالی نخواهیم گذاشت» اجرایی میشود و سازمان به نیابت از شهروندان بر اساس درخواست آنها از طریق دریافت پیامک بهصورت رایگان و به یاد کسانی که دوستشان دارند آنها در اراضی حلقه دره درخت میکارند.
رئیس سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرج به شناسنامهدار کردن درختان این طرح اشاره کرد و گفت: درج اطلاعات شناسنامهای این عزیزان در قالب یک پلاک تهیهشده و تصویر آن برای متقاضیان ارسال خواهد شد.
بضاعتی پور با توضیح اینکه سال گذشته نیز کاشت نهال در طرح همدلی با خانواده متوفیانِ ویروس کرونا در قالب طرح ملی «غمگساران جوان» برگزار شد افزود: این طرح با مشارکت جمعیت هلالاحمر کرج بهمنظور تسکین آلام خانوادههای داغدار برگزار شد.
وی اضافه کرد: شیوع کرونا، تاروپود روزمرگیها از جمله بسیاری از برنامههای جمعی و مشارکتی را ازهمگسیخته است اما همچنان میتوان با روشهای جایگزین و خلاق، برنامههایی را اجرا کرد که درختکاری یکی از آنهاست.
رئیس سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرج گفت: یکی از حوزههایی که بهشدت مشارکت مردم در آن احساس میشود، کاشت و نگهداری درختان است تا آنجایی که مدیریت شهری تمام سعی خود را بر این موضوع نهاده و با اجرای طرحهای مختلفی مانند توزیع نهال رایگان، کاشت درخت رایگان، برگزاری جشنوارههای گوناگون، ثبت درخت به نام عزیزان و متوفیان و… تلاش کرده است مردم را به این موضوع علاقهمند کند.
ایجاد انحراف در ازدواج برای دریافت وام ازدواج ۱۰۰ میلیونی
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اظهار نگرانی از تبعات منفی مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس مبنی بر پرداخت وام ازدواج ۱۰۰ میلیون تومانی به دختران کمتر از ۲۳ سال و پسران کمتر از ۲۵ سال، گفت: مطابق با آمارسنجی سال جاری این معاونت، سن مطلوب ازدواج با در نظر گرفتن فراهم بودن تمامی شرایط اقتصادی، مسکن و اشتغال از نظر پسران ۲۶ سالگی به بعد و از نظر دختران ۲۴ سالگی به بعد است، بنابراین چنین تفکیکی در پرداخت وام ازدواج به کاهش سن ازدواج کمک نخواهد کرد.
محمد مهدی تندگویان در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه رویکرد کاهش سن ازدواج رویکرد خوبی است اما این مهم از طریق تفکیک سنی در پرداخت وام ازدواج امکان پذیر نیست، اظهار کرد: بحث ما این نیست که چرا وام ازدواج را افزایش میدهند چراکه این معاونت از اعطای تسهیلات بیشتر به جوانان استقبال میکند اما آنچه حائز اهمیت است عدم انجام کار کارشناسی، مطالعه، آمارسنجی و مبنا و دلایل منطقی برای پرداخت وام ازدواج ۱۰۰ میلیون تومانی به پسران کمتر از ۲۵ سال و دختران کمتر از ۲۳ سال است. این اعداد و رقمها بر چه مبنا، اساس و مطالعهای تصمیم گیری میشوند؟.
وی ادامه داد: آیا نمایندگان نسبت به تبعات این تصمیم گیری کار مطالعاتی و آماری انجام دادهاند که اکنون به سمت اجرا میروند؟ در سالهای گذشته با افزایش مبلغ وام موارد انحرافی شکل گرفت که بارها آنها را تذکر دادیم و خواستار تدوین دستورالعمل ویژه برای نظارت بر پرداخت و دریافت آن بودیم اما متاسفانه به آن توجه نشد و اکنون نیز ما نگران همان مسائل انحرافی گذشته هستیم.
نگرانی از انحرافات مربوط به سن ازدواج برای دریافت وام ۱۰۰ میلیونی
تندگویان افزود: اکنون نگران ایجاد مشکلات انحرافی نسبت به سن ازدواج هستیم به طوری که برای دریافت وام ازدواج ۱۰۰ میلیون تومانی شاهد ازدواج و طلاقهای صوری باشیم. متاسفانه علیرغم اهمیت تدوین دستورالعمل برای نظارت دریافت کنندگان وام ازدواج همچنان شاهد بیتوجهی به آن هستیم درحالی که رسیدگی به چنین مسائلی به مراتب مهمتر از افزایش اعداد و ارقام وام ازدواج است.
تورم و مشکلات اقتصادی سن نمیشناسد، چگونه برای پرداخت وام ازدواج تفکیک سنی قائل شدیم؟
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: آیا نمایندگان مجلس نسبت به تبعات حاصل از این تفکیک در پرداخت وام ازدواج کار کارشناسی، مطالعه و پایشی انجام دادهاند؟ از کدام دستگاه مرتبط درباره این موضوع نظر کارشناسی اخذ شده است؟. تورم و مشکلات اقتصادی مربوط به اشتغال و مسکن سن نمیشناسند، پس چگونه ما برای پرداخت وام ازدواج تفکیک سنی قائل شدهایم؟ درباره تبعات اجتماعی این تصمیم چه نهادی پاسخگو خواهد بود؟.
وی معتقد است که عمده جوانان سن ازدواج را حتی با فراهم بودن امکانات اقتصادی بالاتر از سن مورد تصمیم نمایندگان مجلس میدانند اما با بیتوجه به چنین مطالعاتی تصمیم گیری میشود.
عدم توجه به تجرد قطعی و دهه شصتیها
چه پاسخی در قبال جوانانی که کمتر وام دریافت میکنند داریم؟
به گفته تندگویان، از جمله نکاتی که در این تصمیم به آن توجه نشده، بحث تجرد قطعی و عدم توجه به بخشی از متولدین دهه ۶۰ است که همچنان به دلیل مشکلات اقتصادی مجرد ماندهاند و در این تصمیم گیری نیز عملا تسهیلات کمتری دریافت میکنند.
وی همچنین این را هم گفت که بر چه مبنایی پسری که سال آینده وارد ۲۶ سال و دختری که وارد ۲۴ سال میشود نمیتواند از وام ازدواج ۱۰۰ میلیونی بهرهمند شود؟. منطق این تصمیم چیست و چه پاسخی در قبال این جوانان داریم که همانند سایر جوانان تحت تاثیر همین فشار تورم و مشکلات اقتصادی جامعه هستند؟.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: میتوان گفت پسران اگر بخواهند حداقل ادامه تحصیل را تا مقطع کارشناسی پیش ببرند و سپس به سربازی بروند، با فراهم بودن تمام شرایط، در حوالی ۲۶ سالگی اقدام به ازدواج میکنند بنابراین برای کاهش سن ازدواج نیازی به تفکیک سنی در پرداخت وام ازدواج نیست، یا باید سدهای مدرک گرایی را شکست و به روند خدمت سربازی توجه بیشتری کرد و یا باید مشوقهای دائمی برای ازدواج قرار داد.
انجام آزمون و خطا هنگام توزیع اعتبارات بیتوجه به از بین رفتن منابع کشور
وی همچنین گفت: از جمله مشکلات اساسی ما در کشور انجام آزمون و خطا هنگام توزیع اعتبارات و نه پیش از عملیات است. به این توجه نمیکنیم که تا چه میزان این آزمون و خطا میتواند منابع کشور را از بین ببرد و تخریب انجام دهد. از دیگر مشکلات این است که صرفا پیشنهاداتی را بدون انجام مطالعات و آمار سنجی مطرح میکنیم، هر شخصی هر پیشنهادی که به نظرش میرسد را بدون انجام کار مطالعاتی و آمار سنجی ارائه میدهد و تصور میکند پیشنهاد خوبی است.
وام ازدواج در سال ۱۴۰۴ به ۵۰۰ یا ۷۰۰ میلیون میرسد؟
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: نمایندگانی که برای سال ۱۴۰۰ پرداخت وام ازدواج ۱۰۰ میلیون تومانی را وعده دادهاند، برای سالهای ۱۴۰۳ و یا ۱۴۰۴ رقم وام ازدواج را تا چه اندازه افزایش میدهند؟. آیا با چنین شیب افزایشی که شروع شده است، چهار سال بعد این رقم به ۵۰۰ یا ۷۰۰ میلیون تومان میرسد؟. آیا شبکه بانکی ما نسبت به این اعداد و ارقام تاب آوری دارد؟. دریافت و بازپرداخت آن برای جوانان چگونه خواهد بود؟.
تندگویان معتقد است: اگر هدف نهایی ما معطوف به بحث خانواده و فرزندآوری است، نیازی به افزایش و تغییر اعداد و ارقام وام ازدواج نیست بلکه باید به سمت اعطا مشوقهای دائمی در بحث خانواده و فرزندآوری پیش برویم چراکه با تمرکز به بحث فرزندآوری میتوانیم به شکل گیری خانواده پایدار کمک کنیم.
عدم آگاهی جوانان از مهارتهای زندگی مشترک و افزایش طلاقهای کمتر از پنج سال زندگی
به گفته وی، حتی در صورت کاهش سن ازدواج اگرجوانان توانایی و مهارت لازم برای زندگی مشترک را نداشته باشند نمیتوان به هدف خانواده پایدار و فرزندآوری رسید بلکه به دلیل عدم آگاهی جوانان در سنین پایین و نداشتن مهارتهای زندگی مشترک شاهد طلاقهای زودهنگام خواهیم بود.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان افزود: آمار مربوط به طلاقهای کمتر از پنج سال زندگی مشترک در حدود دو سوم ست. بنابراین اگر کاهش سن ازدواج توامان با آموزش مهارتهای زندگی مشترک نباشد شاهد آسیبهای اجتماعی نظیر طلاق خواهیم بود از این رو با در نظر گرفتن تمامی این موارد باید به اعطای مشوقهای دائمی روی آوریم.
تندگویان در پایان افزود: باید با در نظر گرفتن مشوقهای دائمی و نه مقطعی که خود منجر به مشکل آفرینی برای جوانان است، در راستای اهداف کلی خانواده و فرزندآوری حرکت کنیم چراکه با ایجاد چنین تفکیک سنی در پرداخت وام ازدواج تبعیضی را ایجاد میکنیم که ممکن است انحرافاتی را در پرداخت و دریافت وام ازدواج ایجاد کند.
۱۰ هزار اثر به دبیرخانه جشنواره «یاریگران زندگی» ارسال شده است
تهران – ایرنا – مدیر اجرایی جشنواره «یاریگران زندگی» با بیان اینکه حدود ۱۰ هزار اثر به دبیرخانه این رویداد ارسال شده، گفت: نخستین جشنواره «یاریگران زندگی» در پنج بخش شامل فیلم مستند، کوتاه، پوستر، عکس و شعارها و پیامهای پیشگیرانه برگزار میشود.
سید سعید کاتبی روز شنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار حوزه مواد مخدر ایرنا، با تاکید بر اینکه ستاد مبارزه با مواد مخدر متشکل از چندین سازمان، دستگاه و نهاد است که در جهت مبارزه با مواد مخدر هماهنگ عمل می کنند، افزود: یکی از این حوزه ها، اقدامات پیشگیرانه است که تلاش می شود افراد به سمت مصرف مواد مخدر گرایش پیدا نکنند که یکی از مهمترین ابزارهای حوزه پیشگیری، تولیدات فرهنگی و رسانه ای است.
وی با یادآوری اینکه در سال های گذشته این تولیدات فرهنگی، در سازمان ها و وزارتخانه های مختلف تهیه اما هرگز تجمیع وگردآوری نشده بودند، ادامه داد: هدف از برگزاری جشنواره یاریگران، احصاء، شناخت و معرفی حوزه پیشگیری و تجمیع و بازنشر محصولات فرهنگی برای عموم مردم است.
جشنواره یاریگران در پنج بخش برگزار می شود
مدیر اجرایی جشنواره یاریگران با این توضیح که جشنواره در پنج بخش فیلم مستند، کوتاه، پوستر، عکس و شعارها و پیام های پیشگیرانه برگزار می شود، تاکید کرد: این آثار از پنج مسیر شوراهای هماهنگی استانی مبارزه با مواد مخدر، دستگاه های غیرتخصصی حوزه فرهنگ همانند آموزش و پرورش یا آموزش عالی و غیره، دستگاه های تخصصی مانند وزارت ارشاد و موسسات فرهنگی و هنری و غیره، تبلیغات و تماس با افراد شاخص داخلی و بین المللی دریافت و جمع آوری شدند.
تاکنون ۱۰ هزار آثار فرهنگی به جشنواره ارسال شده است
رئیس اداره پیشگیری در محیط خانواده ستاد مبارزه با مواد مخدر در مورد تعداد آثار ارسالی به جشنواره هم توضیح داد: تاکنون نزدیک به ۱۰ هزار اثر جمع آوری شده که این آثار در یک مرحله توسط ۳۰ داور انتخاب و پالایش می شود سپس در هر بخش جشنواره، صد اثر توسط مرکز گسترش سینمای مستند تجربی به تایید نهایی و داوری می رسد.
جشنواره یاریگران به سمت همکاری با سایر جشنواره های فرهنگی حرکت می کند
کاتبی در پاسخ به این پرسش که جشنواره یاریگران بنا دارد با جشنواره های معتبر فرهنگی دیگر همکاری داشته باشد یا نه، گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر در جهت حمایت از کارهای فرهنگی با موضوع پیشگیری از مواد مخدر، جایزه ویژه ای برای این آثار در فیلم کوتاه تهران، جشنواره حقیقت، جشنواره فیلم فجر و دوسالانه انیمشین کانون پرورشی در نظر گرفته است. در چهارمین رویداد بازی ها جدی هم جایزه ویژه اختصاص دادیم.
وی افزود: جشنواره یاریگران زندگی بنا دارد سال آینده در دو سطح برگزار شود، یکی به عنوان جشنواره فرهنگی و هنری در جهت حساسیت آفرینی و ایجاد حرکت در سطح عموم جامعه برای شرکت کننده های آماتور و غیرحرفه ای و دیگری در سطح بین المللی برای درگیر کردن خبرگزاری ها و بنگاه های رسانه ای دنیا در جهت اطلاع رسانی و معرفی فعالیت ایران در جهت مبارزه با مواد مخدر و شناخت فعالیت سایر کشورهای دنیا و جمع آوری آن در بانک اطلاعاتی.
آثار برگزیده جشنواره یاریگران در دسترس عموم قرار می گیرد
مدیر اجرایی جشنواره یاریگران با تاکید بر اینکه آثار برگزیده این جشنواره در دسترس عموم مردم قرار خواهد گرفت، توضیح داد: به زودی سایت جشنواره یاریگران راه اندازی می شود که بنا است در آن، همه تولیدات به صورت دسته بندی و بر اساس نوع اثر به صورت پادکست، پوستر، بازی رایانه ای و غیره ارایه شود. ضمن اینکه آثار در فیلیمو، آپارات و نماوا هم بارگذاری خواهد شد.
وی افزود: اطلاع رسانی و فراخوان جشنواره از ابتدای سال شروع شده و اختتامیه آن به دلیل شیوع کرونا، در هفته اول اسفند ماه به صورت مجازی و تقدیر از نفرات برتر و رونمایی از سایت برگزار می شود. تاریخ دقیق اختتامیه پس از هماهنگی با سران یکی از قوا برای حضور، متعاقبا اعلام می شود.
کاتبی درباره جوایز آثار برگزیده هم خاطرنشان کرد: این جوایز از مبلغ ۲۰ میلیون تومان برای فیلم برتر و برگزیده تا یک میلیون تومان برای عکس و غیره متغیر است.
وزیر آموزش و پرورش: آمار بازماندگان از تحصیل افزایش پیدا نمیکند
وزیر آموزش و پرورش درخصوص آمار بازماندگان از تحصیل همزمان با شیوع ویروس کرونا، گفت: در حال حاضر نمیتوان آمار دقیقی از تعداد بازماندگان از تحصیل ارائه داد اما مطمئناً افزایش پیدا نخواهد کرد.
محسن حاجیمیرزایی در گفتوگو با ایسنا، درخصوص میزان بازماندگی از تحصیل پس از شیوع کرونا در کشور، اظهار کرد: امسال بیش از سالهای گذشته از افرادی که از تحصیل باز میمانند، در حال مراقبت هستیم.
وی افزود: در سالهای گذشته، ۱.۲ درصد بازماندگان از تحصیل به دلیل عدم دسترسی به فرصت آموزشی از تحصیل بازماندند و دیگر بازماندگان به دلایل دیگری از تحصیل بازماندهاند که با کمک همه نهادهای حمایتی، در حال برطرف کردن این مسائل هستیم.
حاجیمیرزایی بیان کرد: امسال حداکثر مراقبت را انجام دادهایم و اطلاعات دانشآموزان را از ثبت احوال گرفته و در اختیار مناطق قرار دادهایم تا همه دانشآموزان پیگیری شوند.
وزیر آموزش و پرورش درخصوص آمار بازماندگان از تحصیل همزمان با شیوع ویروس کرونا، گفت: در حال حاضر نمیتوان آمار دقیقی از تعداد بازماندگان از تحصیل ارائه داد اما مطمئناً افزایش پیدا نخواهد کرد.
جلوگیری از سوءاستفاده از دفترچههای بیمه
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: سازمان بیمه سلامت در اجرای پروژه نسخهنویسی الکترونیک در کنار سازمانهای بیمهگر است.
علی بابایی کارنامی در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، با بیان اینکه راهی به جز الکترونیکی کردن خدمات در تمامی حوزه ها از جمله حوزه بهداشت و درمان وجود ندارد گفت: سازمان های بیمه گر از جمله سازمان بیمه سلامت تاکنون اقدامات پسندیده و مناسبی را در خصوص الکترونیکی کردن خدمات و نسخهنویسی الکترونیکی انجام داده است.
نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی افزود: یکی از شاخص های مهم در ارزیابی عملکرد سازمان های بیمه گر، توجه به مقوله الکترونیکی کردن خدمات است که تاکنون سازمان بیمه سلامت در این حوزه موثر عمل کرده است، بدون شک کاهش هزینه ها یکی از مسائل مهم و ضروری در تمام دستگاهها و نهادها است که درحوزه بهداشت و درمان، الکترونیکی کردن خدمات و نسخه نویسی الکترونیکی در کاهش هزینه ها نقش مهمی دارد.
وی با تاکید بر اینکه جلوگیری از سوء استفاده از دفترچه های بیمه با نسخه نویسی الکترونیکی امکان پذیر است تصریح کرد: در رأس پروژه نسخه نویسی الکترونیک، پرونده الکترونیک قرار دارد که طبق مصوبات مجلس شورای اسلامی در ادوار گذشته بر عهده وزارت بهداشت و درمان است؛ لذا سازمانهای بیمه گر از جمله سازمان بیمه سلامت با اجرای نسخه نویسی الکترونیک به وزارت بهداشت در اجرای دقیق پرونده الکترونیک کمک میکند.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار داشت: سازمان ها و نهادهای مرتبط در این زمینه نیز باید به سازمانهای بیمه گر در اجرای کامل پروژه های الکترونیکی حوزه بهداشت و درمان کمک کنند، البته مجلس شورای اسلامی نیز در این زمینه از هیچ همکاری و تعامل ای دریغ نخواهد کرد.
بابایی با اشاره به اینکه بانک اطلاعات الکترونیک را باید هرچه سریعتر تکمیل کرد گفت: سازمان های بیمه گر از جمله سازمان بیمه سلامت از بازوهای حیاتی وزارت بهداشت در اجرای پروژه های الکترونیک هستند، لذا انتظار میرود از تمام ظرفیتها در جهت اجرای دقیق پروژه نسخه نویسی الکترونیک با هدف ارائه خدمات با کیفیت استفاده شود.
اتهام سوءاستفاده جنسی در جنگ اتیوپی/ انتخاب مرگ یا تجاوز
موارد بسیاری از تجاوز به زنان و دختران در جنگ داخلی اتیوپی گزارش می شود. تنش ها بین دولت مرکزی اتیوپی و دولت محلی “تیگرای”(تیغرای) در سه ماهه گذشته به یک جنگ تمام عیار در شمالی غربی اتیوپی تبدیل شد.
به گزارش عصر ایران، رهبران دولت محلی تیگرای که سالها بر اتیوپی تسلط داشتهاند پس از به روی کار آمدن نخستوزیر “آبی احمد” در سال ۲۰۱۸، نخست وزیر کنونی اتیوپی با محدودیت قدرت خود مواجه شدند.
رهبران و مقامات تیگرای در زمان شروع درگیریها اعلام کردند که به شکلی ناعادلانه با اتهامات فساد مالی پاکسازی شدهاند و “آبی” رهبری نامشروع است. آنها بر این باورند دوران رهبری “آبی” تمام شده و او به دلیل تعویق انتخابات در این سمت باقی مانده است. دلیل تاخیر انتخابات در اتیوپی شیوع ویروس کرونا عنوان شده بود.
اما پس از درگیریهای به وجود آمده در این منطقه، بسیاری از مردم ساکن تیگرای از شهر خود گریخته و به اردوگاههای مرزی سودان یا دیگر نقاط اتیوپی پناه بردند. دولت اتیوپی نیز در مدتی کوتاه تیگرای را تصرف کرد.
با این وجود شرایط در این منطقه همچنان غیرعادی و تا حدی بحرانی است. مردم ساکن اردوگاههای اتیوپی اینک شرایط سختی دارند و گزارشهای زیادی در مورد تجاوز سربازان نیروهای فدرال اتیوپی یا اریتره به زنان شنیده میشود.
دختران آواره درگیری تیگرای در شهر “سوروکا” در استان “امهارا” اتیوپی در نزدیکی مرزهای “تیگرای” سبد لباسها را برای شستوشو حمل میکنند/ عکس: رویترز
رویترز در این باره نوشت: یک دختر فروشنده قهوه در اتیوپی میگوید که یک سرباز اتیوپیایی در اطراف رودخانه “تکزه” او را از خانواده و دوستانش جدا کرده و به او انتخابی هولناک داده است. مرگ یا تجاوز.
“تیواردروس تفرا لیمئو” به عنوان دکتر معالج این دختر در این باره به رویترز گفت که برای جلوگیری از بارداری احتمالی و مقابله با بیماریهای مقاربتی برایش دارو تجویز کرده و برای بهبود شرایط روحی او را به روانکاو ارجاع داده است.
“لیمئو” که به صورت داوطلبانه به هلالاحمر سودان پیوسته است با اشاره به صحبتهای بیمار خود گفت: سرباز به زور اسلحه به او تجاوز کرده است.
۵ امدادگر دیگر گروههای بینالمللی و اتیوپی میگویند که گزارشهای مشابهی از سوء استفاده جنسی در منطقه تیگرای دریافت کردهاند. سازمان ملل متحد در این هفته خواستار پایان تجاوز و حملات جنسی در این منطقه شد.
دفتر نماینده ویژه سازمان ملل در امور خشونت جنسی در جنگ و درگیری، در روز پنجشنبه طی بیانیهای اعلام کرد “شمار زیادی” از اتهامات تجاوز جنسی دریافت شده است. بسیاری از این گزارشها در مورد روابط جنسی اجباری برای تامین کالاهای اساسی است.
دولت “آبی احمد” نخستوزیر اتیوپی و ارتش این کشور به سوالات در باره گزارشهای دریافت شده تجاوز جنسی در بحران تیگرای پاسخ ندادهاند. مقامات اتیوپی اخیرا سوء استفادهها در منطقه جنگزده تیگرای را رد کرده و انگشت اتهام خود را به سمت “جبهه آزادی بخش مردم تیگرای” (TPLF) نشانه رفتند. اعضای جبهه آزادیبخش پیشتر حزب حاکم این منطقه محسوب میشدند و نفوذ خوبی در دولت فدرال داشتند. دولت “آبی احمد” به عنوان حزب حاکم کنونی، مقامات و مردم تیگرای را به شورش علیه دولت مرکزی متهم میکند.
“جرالدین بوئزینو” به عنوان نماینده ویژه سازمان ملل در بیانیهای گفت: من از تمام گروههای درگیر در منطقه تیگرای میخواهم که به “سیاست تحمل صفر” در برابر جنایات خشونت جنگی این ناحیه متعهد شوند. سیاست تحمل صفر به مجموعه قوانین و نظارتهای بیشتر بر جرایم شکل گرفته در این ناحیه اشاره دارد.
این بیانیه میگوید: به نظر میرسد زنان و دختران ساکن کمپ مهاجران اتیوپی هدف ویژه متجاوزان جنسی قرار دارند. مراکز درمانی این کمپها نیز به دلیل افزایش موارد تجاوز تحت فشار قرار گرفتهاند و درمانهای لازم و اضطراری برای پیشگیری از بارداری یا عفونتهای مقاربتی برای قربانیان تجاوز را تجویز میکنند.
رویترز به صورت مستقل توان تائید این گزارشها را ندارد. رسانهها تا حد زیادی از حضور در تیگرای منع شدهاند و آژانسهای امدادی برای کمکرسانی به این منطقه با مشکلات زیادی روبهرو هستند و برای این موضوع تلاش میکنند. ارتباط با این منطقه بسیار سخت است و در هفتههای گذشته متوقف شده است.
متجاوزان و سوء استفادهکنندگان از یونیفرم ارتش
قربانی ۲۵ ساله تجاوز جنسی در اتیوپی در مصاحبه با رویترز گفت که کسی که باعث آزار جنسی او شده، لباس ارتش فدرال اتیوپی را بر تن داشته است.
پنج مددکار دیگر این ناحیه در گزارشهای خود با استناد به اعتراف زنان قربانی تجاوز اعلام کردند که متجاوزان از مبارزان شبه نظامی منطقه “امهارا” یا سربازان اریتره بودهاند. هر دوی این گروهها متحد نیروهای دولت “آبی احمد” در اتیوپی هستند.
سخنگوی دولت “آبی احمد”، فرماندار موقت تیگرای، شهردار “مکله” به عنوان مرکز تیگرای، وزیر امور خارجه اریتره و سخنگوی ارتش اتیوپی در مورد ادعاهای تجاوز جنسی پاسخ ندادهاند.
یک زن اتیوپیایی که فرزندش را حمل میکند پس از منطقه جنگ زده تیگرای به اردوگاههای مرزی سودان گریخته است/ عکس: رویترز
“گیزا چیو مولونه” سخنگوی ناحیهای امهارا در شمال غربی اتیوپی در تماسی تلفنی گفت: اطلاعی در این باره ندارد.
اتیوپی و اریتره هر دو حضور نیروهای نظامی اریتره در اتیوپی را انکار میکنند و این موضوع با صحبتهای شاهدان عینی، دیپلماتها و یک ژنرال اتیوپیایی در تضاد است.
تجاوز به زنان پس از تصرف تیگرای از سوی نیروهای دولت اتیوپی
در جلسه مقامات امنیتی که در اوایل ماه جاری از تلویزیون دولتی اتیوپی در شهر “مکله” مرکز تیگرای پخش شد، یکی از مقامات نظامی پس از تصرف تیگرای از سوی نیروهای دولت و ارتش فدرال از سوء استفادههای جنسی در این منطقه صحبت کرد.
او در جلسه برگزار شده در اوایل ماه جاری گفت: دیروز عصبانی بودم. چرا یک زن در شهر مکله مورد تجاوز قرار میگیرد. اگر این اتفاق در جنگ رخ دهد تکان دهنده نخواهد بود. چرا زنان باید با وجود حضور پلیس و نیروهای امنیتی مورد تجاوز قرار گیرند.
مقامات محلی در مورد احتمال محاکمه سربازان خاطی نیز پاسخ ندادند.
“تیواردروس” پزشک اردوگاه پناهندگان دو مورد دیگر از تجاوز به زنان در این منطقه را تعریف کرد. یک زن که از شهر Rawyan در منطقه تیگرای اتیوپی فرار کرده؛ گفته که سه سرباز به عنوان نیروهای “امهارا” درِ خانه او را زدهاند. این زن گفته زمانی که او مانع ورود سربازان به خانهاش شده، آنها درِ خانه را شکسته و به زور وارد خانهاش شده و به او تجاوز کردهاند.
یک امدادگر در شهر “ووکرو” به نقل از یکی از قربانیان تجاوز گفته است که سربازان اریتره همسرش را وادار به تماشای صحنه تجاوز به او کردهاند.
یکی از امدادگران پزشکی در منطقه Adigrat میگوید که در حال درمان ۶ زن است که از سوی گروهی از سربازان مورد تجاوز قرار گرفتهاند. وی افزود: به آنها دستور داده شده تا بعد از این اتفاق از کسی کمک نگیرند.
این زنان در روزهای بعد جسارت پیدا کردند و برای درمان نزد این پزشک و امدادگر رفتند اما هیچ دارویی برای درمان آنها در منطقه وجود ندارد.
به گفته یکی از امدادگران پزشکی یک مرد که برای متوقف کردن تجاوز گروهیِ سربازان به یک جوان ۱۹ ساله التماس میکرده، مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.
موسسه خیریه “الشادایی” شهر مکله حدود ۵۰ تخت را برای قربانیان تجاوز جنسی در نظر گرفته است.
یارانه ۲۰ میلیون نفر ۲ برابر میشود
رئیس کمیسیون تلفیق با اعلام اینکه صادرات نفت ایران روزانه ۹۰۰ هزار بشکه شد، گفت: درآمد نفتی بودجه سال آینده را ۲۶۱ هزار میلیارد تومان پیش بینی کردیم در حالی که دولت حجم وابستگی به نفت را ۳۹۴ هزار میلیارد تومان پیش بینی کرده بود.
به گزارش تسنیم، الیاس نادران در گفت و گوی ویژه خبری با اشاره به اینکه در کمیسیون تلفیق، افراد همدل، متخصص و با تجربه وجود دارد افزود: نمایندههای دولت هم نهایت همدلی را با اعضای کمیسیون داشتند و اطلاعات تخصصی و کارشناس را در اختیار آنها گذاشتند.
وی همچنین از مرکز پژوهشها و دیوان محاسبات و دیگر کارشناسان نیز تشکر کرد و گفت: مجلس در ابتدا میخواست کلیات بودجه را رد کند، زیرا آشوب و به هم ریختگی در ارقام و اعداد بودجه، بسیار زیاد بود.
نادران افزود: کمیسیون تلفیق کار فوق العادهای کرد و اطلاعات داخل بودجه را علنی و افشاء کرد و بسیاری از ارقامی که اکنون به ارقام پیشنهادی دولت افزوده شده، ناشی از شفاف سازی ارقامی است که دولت در تبصره ها، ردیفها و جاهای مختلف، پنهان کرده بود.
رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۰ با اشاره به اینکه این کمیسیون، ساختار و روش لایحه بودجه را اصلاح کرد افزود: در آن جاهایی که اتکای به درآمدهای نفتی، بسیار زیاد بود با همراهی نمایندگان دولت تلاش کردیم آنها را به اوراق مالی و به شیوههای دیگر تامین مالی بودجه، انتقال دهیم.
وی گفت: به همین علت درآمدهای نفتی را در حداقل وضع قابل اعتماد و شدنی بستیم و مازاد بر آن را به سقف دوم موکول کردیم که اگر این درآمدها محقق شد دولت اختیار داشته باشد آن را در سرفصلهای تنظیم شده از جمله حوزههای عمرانی، محرومیت زدایی و اشتغالزایی هزینه کند بنابراین بودجه دو سقفی و دو زمانی دیده شده است.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۰ گفت: مالیاتهای حقوق را به گونهای در نظر گرفتیم که به نفع اقشار کم درآمد و حقوقهای پایینتر باشد.
محمد رشیدی افزود: تلاش کردیم حقوق و دستمزد در این شرایط خاص تحریمی و کرونایی جبران شود همچنین مالیاتهای حقوق را به گونهای در نظر گرفتیم که به نفع اقشار کم درآمد و حقوقهای پایینتر باشد و افراد با حقوق پایینتر در مقایسه با افراد با حقوق زیادتر، مالیات کمتری را پرداخت کنند و به این ترتیب، پرداختها عادلانهتر شود.
وی با بیان اینکه بر اساس لایحه دولت، میزان افزایش حقوق کارکنان دولت ۲۵ درصد در نظر گرفته شد ادامه داد: تا سقف حقوق ۴ میلیون تومان را از مالیات معاف کردیم و حقوق ۴ تا ۸ میلیون تومان ۱۰ درصد مالیات باید بپردازند و عمده حقوق بگیران، کمترین مالیات را میپردازند.
رشیدی گفت: یکی از اهداف کمیسیون تلفیق، از بین بردن تبعیضها در بودجه بود و سعی کردیم در نظام پرداختها نیز همسان سازی درستی انجام بگیرد، زیرا تبعیضها و بی عدالتیها موجب بدبینی میشود.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۰ با اشاره به اینکه در این بودجه ۷ محور را در نظر گرفتیم افزود: حفظ قدرت خرید مردم، حمایت از اقشار ضعیف، رونق تولید و اشتغال، محرومیت زدایی، حذف رانت و کاهش تبعیض، توجه ویژه به سلامت مردم، توجه ویژه به فرهنگ و خانواده و فرزند آوری و مباحث جمعیتی و تقویت انضباط مالی و اصلاح ساختاری بودجه از جمله این محورهاست.
رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۰ هم گفت: بین ۷۰ تا ۸۰ درصد افکار خود را درباره اصلاح ساختار بودجه توانستیم انجام دهیم که بخش زیادی از این میزان به علت ظرفیتهای اجرایی دولت، موجود بود یعنی ظرفیتهای اجرایی دولت هم در نظر گرفته شد.
الیاس نادران افزود: تصمیم نهایی کمیسیون تلفیق بر این شد که افزایش ۲۵ درصدی حقوق برای همه حقوق بگیران دولت در نظر گرفته شود با سقف ۱۵ برابر حداقل حقوق یعنی تا حدود ۳۳ میلیون تومان.
وی با اشاره به اینکه نظام مالیات بندی را هم به نفع طبقات پایین جامعه تغییر دادیم، اضافه کرد: دولت طبقات مالیاتی را به نحوی تنظیم کرده بود که بیشترین فشار بر روی حقوقهای پایین بود، اما با اقدام کمیسیون تلفیق، مالیات پرداختی حدود ۹۰ درصد کارکنان دولت، بین ۱۰ تا ۱۵ درصد شد.
نادران با بیان اینکه نظام پرداخت کشور به هم ریخته است گفت: هر کسی که به مرکز قدرت، نزدیکتر بوده است در پی آن بود که امتیازی را بگیرد.
وی ادامه داد: از بهمن سال ۹۸ تاکنون میزان پرداختیهای یکی از دستگاهها از ۱۶۸۰ میلیارد تومان در ماه به ۴ هزار و سیصد میلیارد تومان رسید و این حجم تغییر پذیرفتنی نیست.
نادران اضافه کرد: در بخش اعتباری هزینهای دولت، بیش از ۹۰ درصد پرداختها به نوعی پرداخت حقوق و دستمزد به کارکنان است.
رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۰ گفت: بنا به اظهارات وزیر نفت، صادرات نفت و میعانات گازی در بودجه سال آینده, ۲ و سه دهم میلیون بشکه در روز در نظر گرفته شد و مصرف داخلی هم ۲ و دو دهم میلیون بشکه در روز است.
وی افزود: آقای زنگنه گفت اکنون حدود ۹۰۰ هزار بشکه در روز صادر میکنیم و اگر شرایط سیاسی کشور فراهم شود و خارجیها اجازه صادرات بدهند و ۶۰۰ میلیون دلار هم سرمایه گذاری کنیم پس از ۳ ماه میتوانیم ظرفیت صادراتی کشور را به دو و ۳ دهم میلیون بشکه در روز برسانیم.
نادران با اشاره به اینکه اینها اگرها و پیش شرطهای سختی بود افزود: اینکه حاکمیت را تحت فشار قرار دهیم که شرایط سیاسی را به نحوی تغییر دهد که امکان صادرات بیشتری فراهم شود یعنی بودجه را اهرمی برای فشارهای سیاسی برای سازش و کوتاه آمدن حاکمیت قرار میدهیم.
وی اضافه کرد: این موضوع را تحمل نکردیم و بودجه را با حداقل وابستگی به نفت بستیم و از ساز و کارهای دیگر تامین مالی از جمله اوراق مالی و فروش داراییها استفاده میکنیم و اجازه نمیدهیم کشور تحت این فشارهای سیاسی قرار گیرد.
نادران گفت: از آن طرف هم فروش نفت تا سقف پیشنهادی دولت را منع نکردیم به همین علت بودجه را دو سقفی و دو زمانی بستیم.
وی افزود: درآمد نفتی بودجه سال آینده را ۲۶۱ هزار میلیارد تومان پیش بینی کردیم در حالی که دولت حجم وابستگی به نفت را ۳۹۴ هزار میلیارد تومان پیش بینی کرده بود.
نادران با تاکید بر اینکه بودجه، بسیارمنعطف و روان است، اضافه کرد: امسال تلاش کردیم بودجه را به نفع مردم تغییر دهیم و به جای اینکه طبقات خاص و افراد نزدیک به مرکز حاکمیت بتوانند از رانتهای مختلف استفاده کنند، عموم مردم بتوانند استفاده کنند تا قدرت خرید مردم نسبت به امسال کمتر نشود.
رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۰ گفت: دولت قیمت ارز را در سال آینده بدون احتساب ۸ میلیارد دلار کالاهای اساسی مبلغ ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان محاسبه کرده است.
الیاس نادران افزود: دولت درآمد ارزی سال ۱۴۰۰ را از فروش نفت ۱۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار اعلام کرده است که از این مبلغ ۸ میلیارد دلار، ارز ۴۲۰۰ تومانی است و مابقی آن ارز ۱۷۵۰۰ تومان میباشد و ترکیب وزنی اینها ۱۱۵۰۰ تومان است.
رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۰ گفت: مجلس عنوان کرده است دولت با هر نرخی که ارز را در بازار فروخت امکان انعطاف بودجه وجود دارد.
وی درباره طرح رتبه بندی معلمان هم افزود: در بنده (و) تبصره ۲ مبلغ ۹۰ هزار میلیارد تومان بطور کلی برای آموزش و پرورش در نظر گرفته شده است که در کمیسیون تلفیق تصمیم گرفته شد این موارد را از هم تفکیک کنیم به علت اینکه سهم بخشهای مختلف مشخص شود و به مشکل سال ۹۹ درباره اختلال پرداختی به بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی دچار نشویم و این موارد مرتفع شود.
رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۰ درباره تکلیف یارانهها هم گفت: بر اساس ایده اولیه مجلس که هنوز به جمع بندی نرسیده است پیشنهاد شد تا کارتهای اعتباری برای خرید مردم در نظر بگیریم که ظرفیت اجرایی آن، با اراده دولت وجود دارد.
وی افزود: با اجرای این طرح، یک اعتباری را برای مردم در نظر میگیریم که در خرید از مراکز خاص بتوانند از یک تخفیف قابل توجهی برخوردار شوند.
رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۰ ادامه داد: اگر مجلس نتواند دولت را متقاعد به عملیاتی کردن این روش کند بنابراین مجبوریم با یارانه نقدی جبران کنیم.
نادران گفت: فساد نظام دو نرخی ارز با شرایط موجود کشور به اندازهای است که مردم از نرخ پایین ارز بهره چندانی نمیبرند و بجای اینکه این رانت را توزیع کنیم تلاش میکنیم از تولید کننده داخلی حمایت کنیم و همچنین مصرف کننده، مستقیم خودش مبلغ را دریافت و مدیریت کند.
رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۰ افزود: در حال حاضر دولت یارانه ۴۵۵۰۰ تومانی را به حدود ۷۸ میلیون نفر پرداخت میکند و به تعدادی هم یارانه بنزین و معیشتی که از پارسال شروع شده است پرداخت میکند.
وی تصریح کرد: آنچه که مد نظر مجلس بود این است که با فرض اینکه دولت شناسایی خودش را درست انجام داده باشد این ۵۸ میلیون نفر که در لایحه بودجه ۱۴۰۰ هستند نسبت به شرایط موجود حمایت بیشتری کنیم و یارانهها را تحت عنوان یک مبلغ در اختیار افراد قرار دهیم و مابقی یارانه بگیران که حدود ۲۰ میلیون نفر هستند دریافتی شان نسبت به شرایط امروز بیشتر و احتمالا تا دو برابر خواهد شد، ولی نسبت به طبقه پایین کمتر دریافت میکنند.
رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۰ افزود: در سال آینده فقط یک یارانه داریم البته یک پیشنهاد یارانه بنزین هم ارائه شده است که در آن به خانوارهایی که یک یا دو خودرو دارند از کارت سوخت خود استفاده میکنند و خانوارهایی که اصلاً خودرو ندارند که تعداد آنها نصف جمعیت کشور است هم پیش بینی شده است هر نفر ۱۵ لیتر در نظر گرفته شود که در یک سامانه امکان خریدو فروش داشته باشند و اگر بین خود مردم خرید و فروش ممکن نشد افراد مازاد بنزین را به دولت بفروشند که در حال حاضر احکام آن نوشته شده است.
محمد رشیدی، عضو هیات رئیسه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۰ در ادامه این برنامه گفت: در موضوع کالاهای اساسی و ارز ۴۲۰۰ تومانی با رانت جدی مواجه بودیم که مجلس این ارز را آزاد در لایحه بودجه محاسبه میکند و از طرف دیگر به مصرف کننده و تولید کننده یارانه پرداخت میکند.
وی ادامه داد: شرایط به نحوی برنامه ریزی شده است که مردم برای مایحتاج روزانه نگران نباشند.
عضو هیات رئیسه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۰ افزود: به واردکنندگان دارو هم فرصت میدهیم که مابه التفاوت را از دولت بگیرند و حتی از شرکتهای بیمه هم کمک میگیریم و نباید دارو برای مردم دغدغه شود.
رشیدی گفت: در تبصره ۱۴ مبلغ ۵۰ هزار میلیارد تومان را از منابع هدفمندی برای حمایت از بنگاههای متوسط و کوچک در نظر گرفتیم.
وی ادامه داد: احکام بودجه بسیار محکم بسته شده است و ۲۷ هزار میلیارد تومان اوراق برای بخش کشاورزی، آبهای مرزی، مراتع، جنگلداری، آبخیزداری، تولید بذر و کود در نظر گرفته شده است.
عضو هیات رئیسه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۰ گفت: احکامی که در لایحه بودجه ۱۴۰۰ نوشته شده است به رونق تولید و بنگاههای تولیدی کمک خواهد کرد.
وی افزود: در تبصره ۱۴ بخشی از پولهای یارانه و هدفمندی برای مردم در فضای تولید، سهام و بورس کارسازی خواهد شد.
عضو هیات رئیسه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۰ درباره رتبه بندی معلمان هم گفت: موضوع رتبه بندی معلمان به بودجه ارتباطی ندارد و جزء طرحهایی است که باید در صحن بررسی و رای گیری شود و در لایحه بودجه دولت، منبعی برای این موضوع در نظر گرفته نشده است.

گروه کالایی (۲۷) از جمله آنها بود که اولویت ارزی آن غیرفعال و ممنوعه اعلام شد، اما در مهرماه سال جاری با مذاکرات صورت گرفته تصمیماتی درباره تعیین وضعیت ترخیص کالاهای این گروه اخذ شد؛ به طوری که ارونقی-معاون فنی گمرک ایران- ایران اعلام کرد که متعاقب مکاتبات انجام شده با مراجع ذیربط از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) و بانک مرکزی، در نهایت با ترخیص کالاهای موجود در گمرکات که از اولویت تخصیص ارز بانک مرکزی خارج شده اند مشروط به شرایطی موافقت شده است.
ترخیص کالاهای مشمول گروه (۲۷) دارای اولویت ارزی غیرفعال که مشمول حقوق مکتسبه ماده (۱۱) آئیننامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات میشد، مشروط به بررسی و تائید اصالت بارنامه و قبض انبار توسط گمرک و منوط به تائید منشأ ارز بانک مرکزی اعلام شد.
با این حال در چند ماه اخیر ترخیص کالاهای گروه (۲۷) که حتی مورد توافق قرار گرفته بودند با موانعی مواجه شد و آنچه که برخی صاحبان کالاهای مختلف در این رابطه اعلام کردند نشان از وجود گرههایی در بانک مرکزی به دلیل مسایل ارزی و تائید منشا ارز و همچنین موانعی در وزارت صمت برای ترخیص کالا داشت.
رایزنیها جواب داد؛ لوازم آرایش از گروه (۲۷) به (۲۶) رفت
اما بررسیها نشان میدهد آنچه اخیرا در مورد لوازم آرایشی و بهداشتی موجود در گروه (۲۷) تصمیم گیری شده به خروج این کالاها از این گروه منجر شده است؛ به گونهای که بر اساس توافقات صورت گرفته و تصمیم وزارت صمت مقرر شده تعرفههای مربوط به عطریات و لوازم آرایش -با شماره تعرفه ۳۳۰۳۰۰۹۰- و فرآوردههای پاکیزگی و آرایش مو-با شماره تعرفه ۳۳۰۵۹۰۱۰- از اولویت کالایی گروه (۲۷) خارج و به گروه (۲۶) منتقل شود.
اگر بانک به تائید منشا ارز رضایت دهد
بر این اساس با تغییر گروه کالایی موانع پیش روی واردات و ترخیص لوازم آرایشی و بهداشتی که در گروه (۲۷) با آن مواجه بود برداشته خواهد شد، ولی به هر صورت واردات این کالاها با وجود خروج از گروه ممنوعه، همچنان مشروط به تائید منشا ارز و صدور کد رهگیری بانک مرکزی خواهد بود و اینکه بانک در این مورد چه تصمیمی اتخاذ کرده و آیا با تامین ارز یا صدور کد رهگیری برای آن موافقت میکند مورد توجه است، چرا که در غیر این صورت با وجود تغییر گروه کالایی، عملا اتفاقی برای ترخیص این کالاها نخواهد افتاد.
امتیاز برای لوازم آرایش و بلاتکلیفی بقیه
از چندی پیش رایزنیهایی در مورد ایجاد شرایط برای ترخیص و واردات لوازم آرایشی و بهداشتی از سوی حوزههای مربوطه انجام شده بود و اکنون از این امتیاز برخوردار شده اند، این در حالی است که در گروه (۲۷) در کنار لوازم آرایشی و بهداشتی، کالاهای فاسد شدنی و یا کالاهایی نظیر پکیج، الیاف، کیسه فیلتر صنعتی، پارچه، پارچه رومبلی، دیگ آب گرم، دستگاه تهویه هوا و یا لوازم تحریر هم قرار دارند که از مدتها قبل در گمرک دپو و بلاتکلیف بوده و به دلیل طبقه بندی در این گروه امکان ترخیص پیدا نکرده اند.
گمرک: پیگیری کردیم مابقی برعهده صمت و بانک است
در همین رابطه اخیرا معاون فنی گمرک ایران اعلام کرده بود که مراجعات متعددی از سوی صاحبان کالاهای گروه (۲۷) یا کالاهایی که دارای اولویت ارزی غیرفعال شده و با واردات آنها در مقاطع زمانی مختلف از سوی دولت مخالفت شده است به گمرک ایران یا گمرکات اجرایی برای ترخیص این کالاها انجام شده است.
وی گفته بود که گمرک ایران پیگیری لازم را در این رابطه انجام داده و باید تکلیف ترخیص یا عدم ترخیص این کالاها توسط وزارت صمت و بانک مرکزی مشخص شود.
تشکیل صندوق بیمه همگانی حوادث
وزیر اقتصاد و دارایی گفت: تشکیل صندوق بیمه همگانی حوادث عامل نجات بودجه دولت در زمان وقوع بحران در کشور است.
وی ادامه داد: تشکیل صندوق بیمه همگانی حوادث، باعث میشود مردم در زمان وقوع سیل و زلزله اضطراب نگیرند و با اطمینان خاطر واحدهای مسکونی خود را بازسازی و نوسازی کنند.
دژپسند بیان کرد: با توجه به شرایط کشور اگر بحرانی صورت گیرد فشارهای زیادی به بودجه عمومی کشور وارد میشود این صندوق عامل نجات بودجه دولت است.
وزیر امور اقتصاد و دارایی ادامه داد: سیل فروردین سال ۹۸ باعث درگیری بسیاری از استانها شد ودر برخی از استانهایی که واحدهای مسکونی و تجاری بیمه حوادث داشتند باعث شد تا بار مالی دولت برای جبران خسارت کمتر شود.
وی ادامه داد: شرکتهای بیمهای در زمان سیل به واحدهای مسکونی بیمه شده خسارت پرداخت کردند این موضوع نشان داد که این صندوق میتواند کمک بسزایی در تامین خسارت کند.
وزیر اقتصاد و دارایی گفت: ساختار بیمه همگانی حوادث بدین صورت است که این بیمه اجباری است و وزارتخانههای راه و شهرسازی، بهداشت و سازمان برنامه و بودجه وسایر ارگانهای مرتبط در این صندوق حضور دارند و جامعیت ترکیب این صندوق بیانگر اراده دولت و مجلس است.
دژپسند ادامه داد:امروز اساسنامه این صندوق نهایی ومدیرعامل صندوق بیمه همگانی حوادث انتخاب شد و اساسنامه این صندوق در اولین فرصت به تصویب دولت میرسد.
وی درباره تامین بودجه صندوق بیمه همگانی حوادث گفت: نماینده سازمان برنامه بودجه امروز حضور داشتند تا با همکاری اعضا بودجه صندوق تامین شود.
وی بیان کرد: ارزوی دیرینه فعالان صنعت بیمه در زمینه تشکیل صندوق بیمه همکانی حوادث طبیعی امروز محقق شد.
صندوق بیمه همگانی راهکار ایجاد اطمینان برای دولت و مردم
وزیر امور اقتصادی و دارایی صندوق بیمه همگانی را، راهکار ایجاد اطمینان برای دولت و مردم اعلام کرد.
آقای فرهاد دژپسند افزود: کشور ما به گونهای است که در زمان بروز بحران و حادثه، فشار زیادی به بودجه عمومی وارد میشود در حالیکه این صندوق، میتواند عامل نجادت بودجه دولت هم باشد، زیرا هزینهها دفعی نیست.
وی با بیان اینکه هزینههای ایجاد شده در زمان حوادث با کمک صندوق بیمه همگانی حوادث بصورت تدریجی و با انباشت انجام میشود گفت: در زمان حادثه، هزینهها انجام میشود، اما بصورت تدریجی و از طرف دیگر حق بیمهها نیز دریافت میشود.
وزیر اقتصاد ادامه داد: با استفاده از این صندوق، روال پرداخت هزینهها روال طبیعی، پایدار و تثبت شده پیدا خواهد کرد ضمن اینکه دولت، مردم و ساکنان واحدهای مسکونی نیز، اطمنیان خاطر پیدا خواهند کرد.
دژ پسند گفت: با کمک این صندوق در شرایط خاص کشور، مردم مطمئن خواهند شد که مشکل خاصی برایشان ایجاد نخواهد شد.